# **DIVA (M) Etapa |** MECIUL ETAPEI * ASOCIALII **COȚA** **VM Zalău – SCM…

# **DIVA (M) Etapa 1.9 |** MECIUL ETAPEI * ASOCIALII **COȚA**

**VM Zalău – SCM U Craiova, NEREGULAMENTAR, 3 – 2 (22-25, 25-23, 22-25, 25-18, 15-11)**

Oltenii au venit cu gînduri războinice și au început meciul tare. În primul set, au atacat mai mult și au greșit mai mult, dar la final balanța le-a fost favorabilă. **LeLică** (opus Craiova) și **Wawrzynczyk **(extremă Craiova, ați mai auzit de el? **îNȘelarule**, cum se pronunță?) au dat tonul. De la 10-15, diferența a rămas la 3-4 pct. În setul 2, abilitățile echipelor s-au egalizat, iar finalul le-a aparținut gazdelor, cu opusul **Cherbeleață **trezit.

A urmat un nou set, în care **LeLică** a făcut minuni și a dus scorul la 19-23, de unde finalul a fost ușor. Zălăuanii au văzut că treaba e oablă și s-au energizat în setul 4, în timp ce atacul craiovenilor s-a fleșcăit, la fel și blocajul, și au greșit neforțat multișor. 20-13, 25-18.
În setul 5, s-a terminat benzina lui **LeLică** și nu că n-a mai făcut niciun punct din atac, ba chiar a pierdut 5. De la 7-2, e foarte greu să revii.

În ansamblu, oltenii au fost mai buni la serviciu, iar ardelenii mai buni la blocaj. Oltenii au greșit neforțat mai mult.

*Cel mai bun jucător:* **Stanislaw Wawrzynczyk**( #6 extremă Craiova), 15 pct, 46%.
*Cel mai bun de la Zalău și cele mai multe blocaje punctate:* **Nicolae Ghionea** ( #9 central), 7 blocaje.
*Cel mai bun marcator:* **Laurențiu Lică** ( #11 opus Craiova), 25pct, 43%.
*Cel mai eficient atac:* **Leo Dal Bosco** ( #3 extremă Zalău), 12 pct, 69%.
*Cea mai bună recepție*: **Filip Sestan** ( #16 extremă Craiova).

Acest rezultat echilibrat nu le ajută prea mult pe cele 2 echipe. Fiecare ar fi avut nevoie de victoria de 3 pct, dar Craiova e pierdut azi definitiv lupta pentru titlu. Să-l mai menționăm cu mare drag și pe șeful clubului zălăuan, **Vasile Coța**, cel care are contul plin de postări *creștinești*, îl dă afară creștinismul din casă, dar cînd e vorba ca jucătorii lui să dea declarații, le interzice *drăcește *ca o făptură asocială care habar n-are pentru cine e menit spectacolul sportiv. Bravo!
Și hai s-o menționăm și pe blocăcioasa de nevastă-sa, care a fost cică consilier al **Veoricăi** pe probleme de sporturi, dar nu s-a sinchisit s-o îndemne pe aia să repare situația din fereviș! Atîta de mult le pasă de voleiul românesc.

Comentezi?