FOST-AI LELE… * Cea mai bătrînă echipă * Kapelovies

aqualine.ro/

 

Dinamo a cam rămas fără bani în această stagiune, dar spre mirarea multora a reușit să se mențină foarte sus în clasament. Deși media de vîrstă a sextetului de bază este probabil cea mai mare din Div A1, asta se compensează prin calitatea jocului „bătrînelor” (Alida Carmen (Cioroianu) Marcovici (42), Mirela Corjeuțeanu (38), Daniela Mincă (44, a doua ca vîrstă din Div A1) sau Ana Maria (Hîncu) Ștefan (34)) ca și prin media de înălțime ridicată. Poate cel mai interesant lucru la Dinamo e cea mai tînără jucătoare de Div A1 frecvent prezentă într-un sextet de bază: Andra Maria Artin (# 9, extremă), care doar acușica va împlini 16 ani.

Dinamo (administrată de Marian Ștefan, din aceeași subspecie primitivă ca și alde Ouatu sau Stîngâșinși; Ștefan care a scos echipa de pe teren la finala Cupei României fără motiv și cînd mai erau cîteva puncte de jucat – una dintre cele mai rușinoase fapte din istoria voleiului românesc) este și echipa pur românească (exceptîndu-l pe antrenorul sîrb Branko Gajić) cel mai sus clasată în acest moment.

Există acolo și o ciudățenie lingvistică, mai precis numele dinamovistei Alice Kapelovies. Numele originar a fost „Kapelovics”, dar cînd tata Sandu (și el om de volei, antrenor) și-a înnoit buletinul de identitate cu ani în urmă, milițienii l-au schimbat pe „c” în „e”. De atunci a rămas greșeala de tipar în nume, dar pronunția e tot [ka.pe.lo.vici].

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Penicilina a urcat un loc în clasament (acum pe 8) după victoria așteptată împotriva Rapidului. Chiar cu o victorie împotriva lui Dinamo, nu mai poate urca după etapa asta, deoarece rivala CSM Lugoj are meci acasă cu Rapid. Totuși, meciul cu Dinamo este și tare și important pentru că Dinamo este o echipă din treimea superioară care poate fi învinsă de 3 puncte. Însă nu va fi deloc ușor. Pentru Dinamo e a 2a partidă în deplasare la rînd, dar nu ne putem baza pe „oboseala” lor, dacă probabil că vine la Iași direct de la Cluj Np. Oboseala ambelor echipe ar egală.
După partida asta vom ști pe cine vom reîntîlni în jocurile suplimentare: Rapid sau Dinamo?

klap.ro

Partida de sîmbătă, de pronosticat la cel puțin 4 seturi, va începe la ora 17 și va fi arbitrată de Daniel Hadade și de Marius Lazăr, ambii din Zalău.

Hai Penicilina!

Comentezi?