# FRANCESCA, THAILANDEZA NOASTRĂ Singur nu e „thailandeză“ după înălțime (are 1m91), nici după…

# FRANCESCA, THAILANDEZA NOASTRĂ Singur nu e „thailandeză“ după înălțime (are 1m91), nici după…
aqualine.ro/

# FRANCESCA, THAILANDEZA NOASTRĂ

Singur nu e „thailandeză“ după înălțime (are 1m91), nici după culoarea pielii, ci după atitudinea ei optimistă și degajată în teren și după fața ei mereu zîmbitoare. Pare că nimic nu o poate întrista pe cea pe care orice altă voleibalistă română și-ar dori-o de colegă. Debutînd în naționala de senioare la 16 ani (născută pe 3 ian 2003), fiind chiar titulară în unele meciuri, inclusiv în marea finală, centrala Francesca Alupei, componentă a **CSM București **(dar descoperită la **CSȘ 5 București**), nu este numai o figură pe care o iubește camera, ci și o sportivă care are deja o „călcătură“ de voleibalistă matură.

Am rugat-o pe **Francesca** să ne povestească marea finală, care a venit cu trofeul Ligii de Argint:

**FA:** Înainte de meci se simțea presiunea, iar cînd am intrat în teren și am început să jucăm, ne-am legat și ne-am simțit foarte bine împreună. Cred că s-a văzut asta și din afară. Ne-am ajutat una pe alta și am reușit să trecem peste momentele mai grele, mai ales în primul set, pe care l-am cîștigat cu greu. După primul set, ne-a fost mult mai simplu și acțiunile mai clare. În al treilea set, eu am resimțit acea presiune mai puternic. A fost un moment destul de dificil pentru toți, căci și ele au revenit, totuși ne-am mobilizat și am trecut foarte bine peste asta. În setul de aur, ne-a fost cel mai greu din punctul meu de vedere. A fost multă presiune, ele au început să joace foarte bine și apărau orice minge. Parcă nu mai puteam pune mingea jos. Aveau avans și pentru o secundă am crezut că totul e pierdut. Au venit sfaturi bune de tactică și moral de la antrenori și de la fete, iar asta cred că ne-a ajutat mult. În momentele acelea, ne-am luptat pentru fiecare minge, am egalat și eram dispuse să facem orice pentru a cîștiga.

creditfix.ro

*SR: Cum te-ai simțit ca tînără titulară într-un meci decisiv?*

ottobroker.ro

**FA:** M-am simțit foarte bine în timpul meciului și am crezut că stă în puterea mea să ajut cît mai mult echipa. Îmi doream enorm cupa aceea și tot ce vine cu ea la pachet, așa că am jucat fără menajamente.

*SR: Momentul victoriei?*

**FA:** Nu mi-a venit să cred în primele momente că am cîștigat. Am fost extrem de mîndră de noi, de munca noastră, de faptul că am întors scorul față de meciul tur. Felul în care am jucat, bine sau rău, a arătat că sîntem o echipă. M-am bucurat că fac parte din echipa asta și că am ajuns la rezultatul, pe care ni l-am propus cînd am început pregătirea. Am muncit mult pentru acest rezultat și chiar cred că l-am meritat din plin.
12 thoughts on “# FRANCESCA, THAILANDEZA NOASTRĂ Singur nu e „thailandeză“ după înălțime (are 1m91), nici după…

  1. Felicitari, Francesca, atat tie cat si intregii echipe! Ne-ati facut fericiti!💐🏐🥊🥊❤️😘😘😘

Comentezi?