Gata sărbătoarea miroslăveană. Penicilina destrămată. Am sărbătorit ce-am sărbătorit – că, vorba aia, o…

aqualine.ro/

Gata sărbătoarea miroslăveană. Penicilina destrămată.

Am sărbătorit ce-am sărbătorit – că, vorba aia, o promovare e o promovare –, dar acum e vremea să redevenim serioși pentru că scroafa cam behăie-n coteț.

Știința Miroslava a promovat. Dar cum? Cu 2 bătăi acasă de la Rapid, cu una de la SCM Pitești, cu un chinuit 3-2 cu Dinamo2. Poate să pomenim și de setul furat de puicuțele de 16 ani, iar dacă nu se accidenta coordonatoarea lor după abia primele 2 puncte ale turneului, nu se știe ce dandana urma. Promovarea Științei nu a fost nici o clipă sub semnul îndoielii. A fost foarte clar că CET Govora n-are bani nici de o excursie, iar Agroland e o echipă prea crudă pentru Divizia A1. Poate și pentru A2. Investitorul nu ar băga bani aiurea ca să le traumatizeze psihic cu 22 de bătăi luate de-a lungul unui sezon. (Antrenorul Jitaru sugera că echipa ar putea fi întărită, în eventualitatea unei promovări, cu jucătoare mai mature, dar ce să întărești cînd baza echipei încă învață cum să se deplazeze în teren?)

Ei, dacă atît putu cîștiga Știința din meciurile de acasă, cam ce va face în Divizia A1? Bun, iei bătaie acasă de la Trică – de! vicecampioană… Dar tu pe cine bați ca să faci puncte? Că uite, nici pe egala ta, Rapid, n-ai bătut-o acasă.

bijubox.ro

Nu e nici o scuză că meciurile n-au avut miză. Un profesionist serios profită și de așa situații pentru a arăta ce poate. Nu joacă în dorul lelii, că am văzut ce au pățit altele care jucau așa. Dorul lelii, delăsarea sînt nimicitoare pentru un profesionist. Ultimul meci din turneu al Științei, un nou festival de servicii greșite? Dacă la Agroland serviciul a fost arma de bază, la Știința a fost arma de seppuku! Poate le ia nenea antrenoru’ și le face faza cu 100 de servicii reușite pe tricou. Că democrația nu e bună în situații de război.

Echipa stă prost la capitolul libero, dar și la coordonare. Acu… știm că coordonatorul este cel mai greu post din volei. Și la națională a fost greu de găsit o rezervă puternică pentru Diana Calotă. Dar echipa trebuie clar întărită. Ceea ce e cam greu acum, cînd cam pentru toate jucătoarele bune s-au făcut rezervări de prin martie. În plus, presupun că încă nu se știe încă bugetul alocat echipei. Și atunci, pe ce să negociezi cu o jucătoare? Nici nu ești sigur că nu ajungi în situația să nu mai ai cu ce plăti salariile.

Întăriri de la Penicilina? De ce nu? Că doar și acolo sînt jucătoare bunicele, care doar aveau nevoie de un dirijor mai bun. Chestia e că, într-o perioadă de întăriri, Penicilina se destramă. Au părăsit echipa Ana Maria Berdilă și surorile Iuliana și Maria Fîca, iar de alte vreo 2-3 jucătoare nu se știe ceva clar (nu știm noi). Penicilina face antrenamente de întreținere în 6-8 jucătoare. Și acelea printre examene grele pe la școli. Estimp, conducerea clubului bîjbîie haotic ca anul trecut, dar situația e mai grea acum, pentru că nu prea atragi pe nimeni spre activitate de Divizia A2.

ottobroker.ro

Mai erau niște zvonuri fantasmagorice despre o înțelegere obscură între Dinamo și Penicilina, dar situația a devenit brusc confuză pentru Dinamo, pentru că sponsorul Romprest e căutat cu cătușele pe la tv (șeful, Florian Walter).

Sigur, nu se pune problema ca Dinamo să nu se reînscrie în Divizia A1, chiar cu buget ciuntit. Dar, în teorie, am greșit într-o postare anterioară. Regulamentele dosite ale FRV zic așa:
– Dacă o echipă se retrage în timpul campionatului (cazul Șimleu), e declarată retrogradată, iar locul 11 se poate salva (dacă retrasa era mai sus de locul 11).
– Dacă o echipă nu se mai înscrie în Divizia A1 pentru o nouă stagiune, după ce stagiunea anterioară s-a încheiat, atunci se invită alte echipe în ordinea: locul 3 din turneul de promovare, apoi locul 4, apoi prima retrogradată din A1, apoi a 2a.
Așadar, Penicilina ar fi abia a 3a pe lista de așteptare, deși, practic, celelalte 2 nu au dorințe de A1.

(Vorbind de Agroland… cam care ar fi jucătoarea care s-ar putea transfera de acolo la Știința? Hă?)

Comentezi?