Ghiulangiul brazilian, Ary Graca Șontorogu, cocoțat în cârca voleiului mondial, este investigat pentru fraude

 

Moș Ary Graca Șontorogu (78a) a fost voleibalist și, din 1995, a fost, ca Ghiulangiul nostru, 19 ani președintele Confederației Braziliene de Volei. Din 2012 călărește voleiul mondial din poziția de președinte al FIVB. Ca și Ghiulangiul nostru. Moș Ary Șontorogu dimpreună cu gașca lui din confederație a făcut niște matrapazlâcuri, care au fost dezvăluite prima dată de un Sorin Roman brazilian de la ESPN. Tot ca Ghiulangiul, Șontorogu a scăpat cumva de anchete, dar de câteva zile s-au pus pe din nou investigatorii. Împreună cu alte 9 persoane este acuzat de fraudă fiscală, spălare de bani și fraudă cu identitatea.

Anchetatorii zic că Șontorogu a folosit banii dintr-un acord de sponsorizare dintre Banco do Brasil și confederația de volei pentru a plăti niște contracte cu companii fantomă. Banii erau pentru servicii neexecutate și subînchirieri false de spații comerciale. Aceste contracte false au fost făcute pentru a delapida banii confederației. Unul din acuzați este fostul director general al confederației, un fel de „Costele Tată”.

Vă reamintim că ultra-nesimțitul Moș Ary Graca Șontorogu a fost reales președinte al FIVB în 2016 (când avea 73 ani) pentru 2 mandate consecutive (4+4 ani), nu prin vot statutar, ci prin… ovații! Așa ceva nici dictatorilor comuniști nu le trecuse prin cap!

Așteptăm să se miște ceva și în legătură cu faptele Ghiulangiului nostru iubit, dar procurorii noștri preferă să bea cafele prin birouri și după 3-4 ani să spună că faptele nu se confirmă.

Vezi și aici:
https://www.primerahora.com/deportes/voleibol/notas/investigan-por-fraude-al-presidente-de-la-federacion-internacional-de-voleibol/

 

Comentezi?