IAR: De ce este tîmpit sistemul competițional

IAR: De ce este tîmpit sistemul competițional De nenumărate ori am explicat de ce…

 

De nenumărate ori am explicat de ce acest sistem clocit la Blaj de Darko Arena este imbecil. Este o aberație matematică, dar cum mulți din volei au fost chiulangii la școală (ba chiar și la facultate!), ei nu au cum să priceapă demonstrații simple și vișăneii au continuat și al 2lea an cu sistemul imbecil.

A1F Clasamentul după faza 1 (18 etape)

1. CSM Buc 51 pct
2. Alba Blaj 48p
3. Știința Bc 41p
4. CSM Tgv 36p
5. Agroland 35p (cea mai șutată echipă)
6. CSM Lugoj 19p

7. Dinamo 14p
8. UNTT Data 11p r/s 0,36
9. Penicilina 11p r/s 0,35
10. Medicina TM 7p

Cine s-a uitat vreodată la vreo diagramă cu evoluția locurilor ocupate de echipe într-un campionat, a văzut că la început locurile se schimbă intens și larg, iar, cu cît se mărește numărul etapelor, schimbările se tot calmează. Explicația e simplă: ecartul de punctaj crește ușor și după un număr mai mare de etape devine din ce în ce mai greu de sărit un loc, darămite două. Pe la 3/4 ale unui campionat lung, se cunosc deja locurile ocupate la final cu toleranță de ±2 (FOTO).

Dar cei care-s mai proști din Consiliul Slujitor, nu știu ce-s alea analiză și sinteză, pe ei îi pufnește rîsul cînd aud de așa ceva. Ei știu cel mai bine să analizeze conținutul bidoanelor.

Faza 2, ca o simplă continuare a fazei 1, cu menținerea punctajului, este aprope de inutil. De exemplu, ca Alba să sară pe locul 1, are nevoie de 2 victorii mai multe decît CSMB în faza 2. Asta în doar 10 etape. Dacă CSMB face 8 victorii, Alba are nevoie de toate 10. Ceva luptă leșinată ar fi pentru locul 3, dar, în principiu, echipele nu luptă pentru a mai urca în clasament, ci pentru a-și conserva pozițiile actuale. Valabil identic și pentru competiția masculină.

Faza 1, e un fel de fază de calificare, iar faza a 2a, care se vrea finală, va dura 6 săptămîni, cu același program intens, condensat, prostește de obositor, ca anul trecut. Pentru… nimic, nicio miză reală.

(Vă amintiți din spionajul audio de la AG 2017, cînd Florin Grapă a încercat timid să protesteze contra sistemului competițional și a fost imediat acoperit de corul de vișănei proști? Ei, peste cîteva zile ne așteptăm ca ei să re-voteze acest sistem imbecil. Dacă vor mai putea aduna 10 echipe.)

9 thoughts on “IAR: De ce este tîmpit sistemul competițional

  1. Mi-ar plăcea să comentați DACĂ ați ști să scrieți CORECT!!! Altfel, oricâtă dreptate ați avea, e oribil!!!

   1. Vă rog să nu mă confundați cu un “Îndreptar ortografic, ortoepic și de punctuație”!

 1. Va rog ,cand mai vreti sa postati ceva la adresa lui sa va informati.Va respect parerea la adresa altora.Dar de a cest om si antrenor mai informativa.

 2. O întrebare destul de tembelă, nu crezi? Ce are cunoscutul cu prezentarea prostiilor lui? Nu, nu-l cunosc personal, nu m-am culcat cu el 😉
  Cum nici criticii lui Hitler nu l-au cunoscut personal pe Hitler. Și tu, cu întrebările tale de pițipoancă de Internet, ai să le interzici să-l critice??
  Cum ziceam: fezbucul e raiul proștilor. 😉

   1. Nu urmărești postările deloc? Sistemul competițional ăsta tembel de acolo vine.

Comentezi?