LC (F) 2024 Runda 4 Grupa E etapa 1/6 | Blabla Blaj câștigă surprinzător în Polonia * Cea mai bună marcatoare a fost cea mai slabă jucătoare * Polonezii râd de Limbosu și de țățica blăjeană * Julita poloneză

LC (F) 2024 Runda 4 Grupa E etapa 1/6 | Blabla Blaj câștigă surprinzător în Polonia * Cea mai bună marcatoare a fost cea mai slabă jucătoare * Polonezii râd de Limbosu și de țățica blăjeană * Julita poloneză
magnolia.ro/

 

 ŁKS Commercecon Łódź – Blabla Blaj 1 – 3 (23-25, 25-19, 29-31, 17-25)
Spectatori: 1850

Acum noi știm că Jucărica lui Limbosu era o echipă slabă și când avea Limbosu bani mai mulți. Dar dacă a bătut o echipă poloneză, pe care o credeam tare, înseamnă că echipa poloneză este incredibil de slabă. Am putea spune că Blabla a făcut surpriza etapei, dar marți cealaltă echipă din Łódź a avut un ghinion mai mare, luând un 0–3 de la Potsdam (da, echipa aia cu Rodica Buterez) și tot pe seama multelor greșeli neforțate.

După primul set câștigat neașteptat de Blabla, gazdele au defilat într-al 2lea dând impresia că s-au trezit. Totuși, în setul 3, Blabla revine în forță și încearcă să ia conducerea. Polonezele se țin aproape și se ajunge la 24-23. De aici începe poate cea mai tensionată parte a meciului, cu stomac strâns pentru suporteri. Pentru că ambele echipe au mingi de set, 4 ŁKS și 3 Blabla, dar le pierd în cele mai enervante moduri. Și dacă Blabla a câștigat așa o luptă, polonezele s-au fleșcăit de tot și au pierdut al 4lea set la scor.
Scorul greșelilor neforțate: 37-22!

Bătrânele vedete ale gazdelor – Ratzke (33a), Diouf (30a) și Campos Francisco (35a) – n-au făcut față efortului.

klap.ro

Cele mai bune jucătoare: în cuplu, Iarina Axinte (#10 coordonatoare Blabla) și Lea Deak (#16 coordonatoare Blabla)
Cea mai bună de la Łódź: Roberta Ratzke (#12 coordonatoare)
Cea mai bună marcatoare, cele mai multe blocaje încasate: Valentina Diouf (#7 opusă Łódź), 22p, 39%, dar și 13p făcute pentru adversare, inclusiv 6 blocaje încasate
Cel mai eficient atac: Katarina Jović (#1 extremă Blabla), 15p, 47%
Cea mai slabă jucătoare: greu de estimat… poate chiar Valentina Diouf?

Merită evidențiat și liberoul gazdelor, Paulina Maj Erwardt, care a avut un joc eficient și spectaculos, dar fișele statistice sunt zgârcite cu liberii.

Comentatorii de la Polsat Sport au remarcat cu amuzament manifestările primitive ale găștii lui Limbosu, care Limbosu, cu ocazia meciurilor Jucăricii sale, a devenit cel mai plimbat primar român din toate timpurile. În FOTO e surprins cu strungăreața pe afară, dar și cu blăjeanca lui de suflet, pe care o ține mereu aproape la meciurile echipei sale sârbești. O învățătoare din sat, cică.

O mai remarcăm și pe extrema din Łódź, Julita! 😊 Da, chiar așa o cheamă! Bun, se citește [iu.li.ta], îNȘelarule, dar este o potriveală de cuvinte amuzantă. Julita Piasecka (#18) e, în felul ei aparte, o frumușață a voleiului.

Cum zic Proștii lui Universitalu Cojocaru, Blabla Blaj a debutat în Liga Campionilor pentru a 6a oară! 😂

roadelepamantului.ro

 

Marți, Voléro Le Cannet – Prometei Dnipro 3 – 0 (25-20, 25-22, 25-20)

Cea mai bună marcatoare: Anna Kotikova (#7 extremă Voléro)

Etapa a 2a va avea loc pe 15 nov, când toate cele 4 echipe din grupa E vor fi pe teritoriul românesc! Două la Blaj și două la… Mioveni.

Comentezi?