LC (M+F) 2024 Runda 4 | Liga Campionilor prea grea pentru echipele românești * Proștii lui Boričić * Al 2lea Ljubičić dat afară? * Ce dă Blajul, îNȘelarule?? * Cedă Blajul

aqualine.ro/

 

(M) Arcada Galați – Greenyard Maaseik 1 – 3 (20-25, 25-23, 17-25, 23-25)

Primul meci pe teren propriu al Arcadei în Liga Campionilor n-a fost bun deloc chiar dacă adversara nu-i o echipă grozavă, deși bătăioasă. Cu energie (con brio, pentru cei care folosesc greșit această expresie) aceia au năvălit peste gălățeni în primul set și l-au câștigat fără multă opoziție. Într-al 2lea gălățenii au luptat mai bine și au egalat scorul la seturi. Dar în setul 3 belgienii au venit din nou cu un nou val de energie, care l-a lăsat pe Stancu (antrenor Arcada) fără soluții. Nici în setul 4 Arcada n-a avut destui mușchi ca să întoarcă scorul.

Nu vă putem da informații statistice concrete (cele care contează enorm în creionarea aspectului meciului), deoarece Proștii lui Boričić, care se autointitulează CEV, au severele de Internet varză de 2 zile. Și la ei, ca și la Proștii lui Cojocaru, s-a ajuns la situația foarte caraghioasă a unei entități cu 2 situri web: cel vechi și cel nou. 😊  Poate cititorii fără talente informatice nu-și dau seama, dar este asta o mare cârpăceală, o mare tâmpenie. Unde mai pui că oricum funcționalitatea era prostească.

Putem să mai remarcăm și prosteasca exprimare că belgienii au niște ani în Liga Campionilor, deci sunt o echipă cu mai multă experiență 😄 Nu, proștilor care scrieți așa ceva! N-au mai multă experiență, pentru că la ei, ca la noi, în fiecare an se schimbă echipa! Nu mai există echipe ca pe vremuri cu jucători care joacă împreună de 5 ani. Poate experiența e la antrenori. Cel de la Maaseik este de vreo 3 ani la echipă, deci el, da, are experiență competițională mai bună în LC.

creditfix.ro

 

(F) Blabla Blaj – Prometei Dnipro 2 – 3 (23-25, 25-21, 25-18, 18-25, 8-15)

Limbosu și-a făcut sală de cupe europene prea târziu. Acum are sală (chiar cu vreo 4 nume!), dar nu mai are echipă. Aruncarea a 12 mil de euroi pe fudulia lui Limbosu de a avea sală mare în comună este probabil una din cele mai mari prostii din voleiul românesc alături de „investițiile” în volei ale Cocoșelului Horică (Cardoș) de la Agroland. Cu banii aruncați pe sală Limbosu putea avea echipă zdravănă încă 12 ani! Mai ales că jucătoarele bune au devenit mai ieftine în anii de după plandemie.

Echipa lui Limbosu a jucat azi ca niște surcele, ca niște balerine împiedicate, în fața unei echipe slabe, care nici măcar nu are unde să se antreneze. Dacă prima înfrângere în sala cu ghinion a venit de la o echipă mai răsărită, azi Blabla a mâncat bătaie de la cea mai slabă echipă din grupă. Care, probabil curând, le va ceda ultimul loc blăjencelor.

Jocul echipei a fost dezorganizat chiar de noua veche coordonatoare Kitipova, care deocamdată are drept de joc numai în cupele europene. Axinte ar fi făcut treabă mai bună, dar Ljubičić a decis s-o țină pe tușă. Sau… nu el a decis? Că doar n-a adus-o pe Kitipova de capul lui. Indiferent cine a luat deciziile proaste care au dus la rezultatul rușinos, parcă se simte că zilele lui Ljubičić pe banca blăjeană sunt numărate și va urma soarta omonimului său de la Voluntari. Poate revine Darko Arena?? Unde mai pui că e și cam neam prost: la finalul setului 1, deși mingea era clară, a simțit nevoia să tragă o copită și să ceară o verificare video din aia fără nici cea mai puțină noimă. Și el era chiar cu bagajele în mână pregătit să treacă în jumătatea cealaltă a terenului!

Limbosu Arena trebuia să-și mențină primul nume propus – Darko Arena – pentru că este o sală în care este destul de dark 😉 Este cea mai întunecată sală care se poate vedea pe micile ecrane, cu o iluminare foarte proastă și cu multe umbre. Nu mai ai bani de corent, Limbosule?


Colțul lui îNȘelaru

E greu de ignorat marele, enormul pseudojurnalist TVR. Nu se poate să nu bușească măcar o dată pe meci o inversiune de incult a pronumelui acuzativ/dativ cu adverbul „mai”. Moaie-ți în scuipat creonu’ chimic, îNȘelarule, și notează pe doagă: Nu-i corect „să mai își cunoască colegele”, ci „să își mai cunoască colegele”. Nu mai asculta manele, că de acolo s-a răspândit grozăvia asta în limbajul modern al ălora cu puțină școală.

Și nu mai tot pupa la Limbosu! Nu mai abera că expresia „Ce dă Blajul” vine de la episcop sau de la târgul de pălării. 😄 Dacă ar fi așa, nu te gândești că poate erau târguri pe vremuri și la Turda și la Câmpeni? Ai mai auzit tu-n viața vieții tale ceva similar, gen „Ce dă Turda” sau „Ce dau Câmpenii”? 😄 Asta dincolo de construcția lingvistică „stângace”.

ottobroker.ro

Știi tu foarte bine de unde vine expresia, că ești și tu cu limbaj porcos în gură, ca marele liberal Limbosu. Păcat că nu mai există pe YouTube filmulețul de acum vreo 7-8 ani cu golanii din galeria blăjeană care strigau pe stradă în fața lui Salaoru și a altor jucătoare ce voiau ei să dea rivalei Dinamo. Plăcuța suedeză.

Pentru cultura ta, nu există niciun fel de material pe Internet despre expresia pretins istorică înainte de 2017. Dacă era așa de istorică, sigur ar fi urcat pe net cineva niște povestiri, niște legende. Dar nu-i cazul. Posibil s-o fi născocit oamenii lui Limbosu după criticile noastre. Că oricum pretinsul iz juridico-comercial se potrivește ca nuca-n perete cu contextul voleibalistic.

Mult mai bine azi s-a potrivit: Cedă Blajul!

Comentezi?