LEAu 2021 (M) | O echipă de panaramă * Doi pe-un balansoar: Aciobăniței și Bălean * De ce alții pot și noi nu,… Ghiulangiule?

aqualine.ro/

 

România – Ucraina 1 – 3 (25-15, 20-25, 18-25, 27-29)
Spectatori: 1007!

Să ai setul 4 în mână și să-l pierzi în halul ăsta… asta, da, înseamnă o echipă de panaramă. În timp ce ucrainenii plesneau niște atacuri de nu se vedea mingea, ale noastre mari vedete umflate de tabăra cojocăreană, Aciobăniței și Bălean, trăgeau fleașca-fleașca, de parcă ținuseră post. Bătaia asta de joc ne amintește de vremurile Ghiulangiului, când participarea la națională nu mai era o mândrie, ci o corvoadă. Exact așa au jucat și „tinereii” noștri de azi. Nu vă este, bă, rușine de cum ați reprezentat țara??

Blocajul ucrainean era fermoar, al nostru șvaițer. Recepția a fost în același raport… Cum să câștigi un meci când opusul Bălean face 11p în 4 seturi și pierde 10! Cum o fi ajuns să joace în Germania, când habar n-are să păcălească blocajul? Ce fleașcă de atacuri a tras la finalul setului 4!… Patru jucători de la UKR au făcut mai multe pct decât opusul nostru grozav!
Cum o fi ajuns Aciobăniței campion în Franța, când el face bilanț negativ (minus 1p)?

Scorul eficienței în atac: 39% – 44%. Scorul blocajelor: 8-11.
Greșeli neforțate: 22-33. Ce am „câștigat” (de exemplu, primul set), a fost din greșelile neforțate ale adversarilor.

klap.ro

Cel mai bun jucător și cel mai eficient atac: Maksim Drozd (#6 central UKR), 14p, 86%
Cel mai bun de la RO: Codrin Mocanu (#8 central), 8p, 71%
Cei mai buni marcatori: Dmitro Viiețki (#3 opus UKR), 16p, 34% și Oleh Plotnâțki (#5 extremă UKR), 16p, 52%
Cele mai multe blocaje încasate: Rareș Bălean (#16 opus/extremă RO), 6
Cei mai slabi jucători: Rareș Bălean și Robert Aciobăniței (#9 extremă RO)

ottobroker.ro

Sunt momente în care te întrebi simplu: De ce ăia pot și noi nu? Cum de-am ajuns așa de leșinați de tot stăm pe la locul 25 în Europa? E clar că antrenorii români de băieți sunt mai slabi decât antrenorii de fete. Poate selecționaților noștri le-ar prinde bine câteva etape în campionatul feminin…

Centralul Codrin Mocanu s-a accidentat în setul 4.

(Cum să câștigi, când ai atâtea ghinioane în echipă: Pascu, LeLică, Sergiulică, Bălean, Aciobăniței, Bartha (ambii), Macariena2 … toți cu caracterul testat direct…
Și noi oare când am aduna 1000 de spectatori la un joc al naționalei, bă, Cojocaru-Sârb-Duță-Cotoroanță?)

Comentezi?