LEAu (F) 2024 S2Z1 | Când te ajută adversarele să te apropii de calificarea la CM! * Raportul setaverajului

aqualine.ro/

 

Azerbaidjan – România 0 – 3 (19-25, 15-25, 10-25)
Spectatori: 1300 😄 Da, da!

Nu țin minte un meci recent al naționalei feminine românești pe care să-l fi câștigat atât de categoric. Poate când jucam prin Liga de Argint? „Meritul” este și al adversarelor noastre care au jucat incredibil de slab. Te și miri cum de au bătut Croația săptămâna trecută.
Ce-ar fi de criticat după așa un meci? Păi… aceleași avioane, aceleași atacuri cedate, chiar în fața unei echipe slabe. Opusa Elizabet Inneh și extrema Rodica Buterez, cele indicate de El Zapacito drept ținte de predilecție ale paselor de atac, au cedat câte 6 pct. Inneh e mai scuzată pentru că a și punctat mult. Și ciudat e că ambele au făcut un set 1 excelent, după care au căzut.

Vedeta AZE, centrala Anastasia Merțalova, a jucat numai 2 seturi și, cum am abandonat temporar un meci neinteresant pentru treburi casnice, habar n-am de ce n-a mai jucat în setul 3. S-o fi accidentat în sala cu ghinion a lui Limbosu?

Extrema Cristina Miron, la cei 30 de ani ai săi, acoperă foarte absența lui Budăi Ungureanu, deși nu joacă la fel de bine ca la debutul ei în națională. A uitat Cristinuța cine i-a făcut propagandă la începuturile ei.

bijubox.ro

Cea mai bună jucătoare: Daiana Roman (#14 centrală RO), 7p, 50%
Cea mai bună de la AZE: Maria Kiriliuk (#22 centrală), 5p, 40%
Cea mai bună marcatoare: Elizabet Inneh (#7 opusă RO), 20p, 45%
Cel mai eficient atac: Cristina Miron (#77 extremă RO), 10p, 64%
Cea mai slabă jucătoare: Iana Doroșenko (#2 coordonatoare AZE)

Proștii lui Moș Ary Șontorogu de la FIVB au reușit în mod uluitor să actualizeze rapid clasamentul mondial. Cu cele 2,52 pct acumulate azi (nu „foarte multe”, cum debita cârpaciul îNȘelaru!), timp de câteva ore RO a sărit pe locul 29 mondial, adică la doar un loc de o calificare la CM. Din păcate (din păcatele voleiului românesc!) până la locul 28 este o prăpastie de puncte care nu poate fi acoperită din meciurile rămase anul ăsta.
Au răsărit, totuși, acu niște șanse firave pentru naționala feminină de calificare la CM 2025. Condițiile sunt foarte greu de îndeplinit. RO ar trebui să câștige cu 3–0, 3–1 cele 3 meciuri rămase și, eventual, să nu se facă de râs în semifinale. A 2a condiție, care nu depinde de noi, ar fi ca FIVB să aleagă o singură organizatoare a CM 2025. Atunci ștacheta locului calificant ar putea coborî la 29 sau la 30.

Următorul meci al RO va fi duminică, tot de la 1630. Teoretic ar fi contra Suediei, dar practic e contra Isabellei Haak, care duce în spate SWE de câțiva ani. Fără ea, SWE ar cădea în toate clasamentele.
Mâine: Suedia – Azerbaidjan.

Oamenii lui Limbosu au organizat foarte bine meciul, Spectatorii au fost sub 1000, adică mai puțin de jumătate din locuri au fost ocupate. S-a văzut, chiar dacă Limboșiștii au primit ordin să lase tribunele în întuneric. Ei oricum sunt maeștri ai întunericului. Când ale noastre câștigau un punct, în loc să fie o explozie de lumină, era o explozie de întuneric 😄
Limbo nu și-a adus nici galeria la meci. Poate nu i-a plătit la timp pe săritori?

Ne-au plăcut foarte mult și tricourile fetelor (ca și ale băieților). E foarte frumoasă combinația asta de culori tuflite cu găleata într-un inspirat stil talcioc. Și n-au avut bani de diacritice, evident 😉

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Colțul comentatorului

Și acest Cojocaru (Dragoș) este foarte deștept și are cuvintele la el. Când spui „al goldănligului”, faci toate paralele. Dacă mai pui și tâmpenia cu „raportul setaverajului”, te întrebi cum de câștigă ăsta un salariu?

„NaranJo”, chiar cu J românesc 😊
„Pozdam”. Bravo!

Comentezi?