LEAu (M) 2024 S2Z1 | Ca romul la mal * Ne-au bătut cu centralii * Uluitoarea prostie din jurul naționalei * Dârlici cu târlici

aqualine.ro/

 

Croația – România 3 – 1 (25-23, 25-22, 20-25, 25-22) (95-92)
Spectatori: 750

Cum CRO e foarte aproape de noi în ierarhia mondială, ne așteptam la un meci echilibrat. Însă speram că va conta avantajul terenului propriu. A contat mai mult cuplul risipitor internaționalist Aciobăniței+Rață, căruia i s-a adăugat surprinzător și Mircea Peța. În cele 3 seturi pierdute am rezistat bine o bună parte, dar ne-am înecat ca romul la mal. Am câștigat setul 3 pentru că am redus greșelile neforțate și pentru că am schimbat tiparul de joc prin aducerea în teren a coordonatorului Filip Constantin. Deși înlocuitul Claudiu Dumitru nu jucase rău deloc. Setul 4 a fost trist. Cum oare s-a trecut de la 9-14 la 15-14? 6p la rând, băbăeți? Și mai visezi, Bartha, la VNL? 😊 Las’ că deocamdată merge CRO în VNL. Noi trebuie să învățăm să profităm de meciurile de acasă.

CRO a avut azi 2 extreme de toată jena, chiar mai slabe decât Aciobăniței și Peța, dar ne-au bătut zdravăn cu centralii. Deși știm că stăm cel mai bine pe centru, centralii lor sunt clar mai buni decât ai noștri.

Cel mai bun jucător: Kruno Nikačević (#4 central CRO), 14p, 85%. Așa-i că nici nu i-ați auzit numele pronunțat de marii comentatori Șelăreni? 😊
Cel mai bun de la RO: Claudiu Dumitru (#6 coordonator)
Cel mai bun marcator, cel mai eficient atac: Petar Đirlić (#11 opus CRO), 21p, 46%
Cele mai multe blocaje punctate: Tudor Magdaș (#8 central RO), deși a jucat mai puțin, Kruno Nikačević și Sven Jakopec (#8 central CRO), câte 5 blocaje
Cele mai multe blocaje încasate: Alexandru Rață (#13 opus RO), 6!
Cel mai slab jucător: Ivan Zeljković (#9 extremă CRO)

klap.ro

Desigur, ne interesează cum evoluează șansele noastre de calificare la CM 2025. Deocamdată, suntem în grafic. CRO ne-au făcut să cădem 2 locuri (înainte de a ști clasarea finală a zilei), pierzând aproape 2p. Partea bună e că LEAu contează mai puțin în ierarhia mondială, are o pondere mai mică. Pierderile și câștigurile au un impact mai mic. Mai avem 3 meciuri cu echipe foarte apropiate de valoarea noastră. Ar fi bine dacă am câștiga vreo 2 meciuri.

Meciul nostru următor este duminică de la 1930 contra Portugaliei, care ne-a bătut în ultimele 3 confruntări.
Mâine: Portugalia – Croația.

Se vădește prostia cumplită a celor din jurul naționalei (federație, antrenor). Majoritatea echipelor își pun ultimul meci din grupa organizată acasă cu câteva ore mai devreme, pentru ca adversarii din ultima zi să aibă puțin timp pentru refacere. De exemplu, așa cum ne-o va trage grav Spania în competiția feminină: ne-au pus meciul de sâmbătă la ora 17, iar cel de duminică (cu Spania) la ora 12! Ei, bine, prostălăii noștri nu știu să facă asemenea manevre tactice. Meciurile de duminică ale ambelor reprezentative (M+F) sunt la orele ca din zilele precedente.

Ne mai miră lipsa unui sistem de verificare video la Râmnicu Vâlcea. Ori ăștia din federație sunt proști ori au vrut să lase marjă pentru furăciuni în favoarea noastră.

Ne-a plăcut cum au amenajat terenul proștii de la Râmnicu Vâlcea: nici n-au știut cum să-și scrie corect numele orașului, cu diacritice. Dar în județul Universitalului Cojocaru cel Inteligent merge ș-așa. Tot Inteligentul n-a văzut că numele jucătorilor de pe tricourile talciochiste n-au diacritice. Dar la cultura lui… se-nțelege ș-așa. Dacă Șelăresei Pas Pas Pas i-au plăcut tricourile, cine suntem noi să comentăm aiurea? Da, pe gustul ei par făcute. Gust de mare vizitatoare de expoziții de pictură.


Colțul Șelărenilor

„Pas curat în 4” zise îNȘelaru. El nu pricepe că, dacă vine nevastă-sa pe lângă el, îl influențează negativ și strică aerul cu pârțurile ei (din creieraș).

ottobroker.ro

Auziți la ea, cică „dăruință”! 😄  S-a luat după „străduință” și a ajuns la un cuvânt care înseamnă „donație”. Deci ai noștri au jucat cu… donație 😊 Gura păcătoasei…

Dar le are îNȘelaru pe-ale lui. Adică pocirea numelor străine. Cică Đirlić a fost „dârlici” 😄 Poate se gândea la târlicii lui prăfuiți de sub olița de noapte? Nu, bă, ci se pronunță [gir.lici].

Dar ce să cerem de la el, dacă nu știe că Šestan, care a jucat și la noi, chiar sub conducerea lui Stancu jr, nu e [ses.tan], ci [șes.tan]?

Comentezi?