LEAu (F) 2024 S2Z3 | Joc entuziasmant al României * Inneh cea mai slabă jucătoare * Prăpastia de sub locul 28 și vagile speranțe

(sursa CEV)
aqualine.ro/

 

România – Suedia 3 – 0 (25-23, 25-23, 25-19)
Spectatori: cca 1000 (oficial s-a mințit că 1500)

De mult n-am mai văzut un joc așa de entuziasmant al naționalei feminine. Poate prin Liga de Argint. Setul 1 a fost echilibrat de opusa Isabella Haak, care a făcut 8p. Dar Suedia a jucat destul de slab având-o pe opusa Elizabet Inneh ca a 8a jucătoare. Inneh a făcut mai multe puncte pentru suedeze decât pentru noi. Da, echipa RO a luptat și contra lui Haak și contra lui Inneh! ? În setul 2 extrema Cristina Miron a continuat jocul bun din primul, demonstrându-i internaționalistei Budăi Ungureanu cum se joacă într-un meci internațional, și i s-a alăturat extrema Rodica Buterez, care a reușit de-a lungul meciului câteva atacuri spectaculoase din linia a 2a. Pentru I Haak a fost un set slăbuț.
În setul 3 Haak și-a revenit, deși așteptată binișor de apărarea noastră, dar restul suedezelor s-au înmuiat având treptat perspectiva pierderii setului și a meciului. Pe măsură ce setul avansa, fetele noastre și-au găsit un ritm de joc bun și o precizie folositoare. Miron a obosit ajungând la 9% eficiență a atacului, dar Buterez și, în sfârșit, Inneh, au jucat incredibil de bine față de ceea ce ne-au obișnuit.

Cristina Miron (sursa CEV)
Cristina Miron (sursa CEV)

Deși entuziasmant, meciul n-a fost foarte bun, ambele echipe adunând prea multe erori neforțate. Ne-au prins bine cei 4 ași, din care 3 chiar în ultimul set. Dacă nu era I Haak, SWE era și mai ușor de bătut. Această Haak trage toată naționala SWE în sus în clasamentele continentale și mondiale.

Ne-a plăcut așezarea în teren a echipei noastre, care a avut des soluții defensive la acțiunile suedeze.

bijubox.ro

Ambele echipe au avut o recepție slabă.

Cea mai bună jucătoare: Iarina Axinte (#9 coordonatoare RO)
Cea mai bună de la SWE: Alexandra Lazić (#11 extremă), 11p, 53%
Cea mai bună marcatoare: Isabelle Haak (#10 opusă SWE), 16p, 39%. Cu așa eficiență în atac, n-a fost o zi prea bună pentru Haak.
Cel mai eficient atac: Rodica Buterez (#3 extremă RO), 15p, 54%
Cele mai multe blocaje punctate: Cristina Miron (#77 extremă RO), 3
Cea mai slabă jucătoare: Elizabet Inneh  (#7 opusă RO). Deși l-a înflăcărat pe naivul comentator Dragoș Cojocaru, Inneh a jucat 2 seturi mai mult pentru adversare.

După săptămâna a 2a a LEAu, RO a ajuns într-o postură neașteptată, prin efort propriu și prin jocul rezultatelor. Suntem pe locul 4, calificant pentru faza celor 4 finaliste, și am mai putea obține 2 victorii cu echipe nu foarte strălucite, fiind vorba de Croația și de viitoarea gazdă, Spania. N-avem deloc încredere în El Zapacito că va lupta cu îndârjire contra patriei lui și mai e și perversiunea spaniolilor care ne-au programat meciul cu ale lor, acordându-ne doar vreo 17 ore de refacere între meciuri. Este, probabil, cea mai mare perversiune de acest fel din programul LEAu. Poate federația ar trebui să protesteze.

În ceea ce privește reevaluarea șanselor de calificare la CM, situația nu este așa de roz cum o prezintă cârpaciul Cojocaru TVR. Pentru calificare avem de trecut obstacole foarte mari și depindem foarte multe de alții. Ultimul loc calificant pentru CM PARE a fi, așa cum am mai zis, locul 28. Numai că între locul 28 și locul 29, pe care suntem temporar, e o prăpastie de 13 pct. Aceste 13 pct nu pot fi acoperite de punctajele mici rulate în LEAu, nici dacă am câștiga toate meciurile din LEAu, inclusiv finala. Iar dacă am câștiga finala, am fi nevoiți să jucăm în Cupa Provocatoarelor (Challenger Cup), unde am pierde puncte din cele acumulate cu greu. Speranța foarte foarte vagă ar veni din decizia FIVB privind țara organizatoare a CM 2025. Deocamdată favorită e Thailanda, dar nu s-a hotărât câte organizatoare vor fi. Dacă va fi aleasă doar Thailanda ca organizatoare, linia de calificare poate cădea până la locul 30. Ar asta aduce valoare tentativei fetelor noastre de a câștiga următoarele 2 meciuri din Spania.

Ca o paranteză. SWE e virtual calificată la CM.
În meciul de ieri: Suedia – Azerbaidjan 3–0.

Ca o altă paranteză, ne ajută foarte mult situația Bosniei Herțegovinei, care a(u) abandonat LEAg în ultimul moment și a(u) încasat 6 scoruri de neprezentare, deci le-a scăzut dramatic și punctajul din ierarhia mondială. E ca și cum ne-au cedat locul, BIH fiind anterior deasupra noastră în clasamentul mondial/european. Parcă soarta ține cu Universitalu Cojocaru. Te pomeni că se va lăuda la alegeri cu calificările ambelor naționale la CM 2025!

Primarele de Blaj (sperăm că doar pentru încă o lună), Limbosu, și-a trimis azi galeria la meci și am fost impresionați de atmosfera făcută de băieții din cartierul sărac al Blajului. Nu ne-am fi așteptat ca ei să poată scanda și pentru România după ce atâția ani au scandat pentru Serbia!
Limbosu a blocat tribuna oficială și mânat gloata spre tribuna B, ca să apară mai mulți spectatori la TV și ca să-și justifice mausoleul megaloman.

Cu acest echipament multicolor tâmpit, ghiorlănesc și talciochist, proiectat de proștii ăia care au făcut și sigla FRV și care, vede-se, habar n-au ce condiții trebuie să îndeplinească echipamentul sportiv, a fost greu să ne dăm seama cine e libero. Prostia lumii e în continuă creștere.


Colțul comentatorului

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Dragoș Cojocaru este un debitor de prostii. Dacă ar fi interesat de volei, ar citi presa de volei, adică blogul nostru, și n-ar mai spune prostii că Filipinele sunt printre țările care sunt în cursa pentru organizarea CM feminin. Și-au retras cererea pentru că au obținut între timp organizarea CM masculin.

Nu știe ce înseamnă „teribil” (groaznic, îngrozitor):
Inneh, teribilă execuție!” – când Inneh chiar reușise un atac excelent. ?

Și:
„Tunarul nordic, o adevărată lunetistă” ?
Navarro cere timeout” ? Ce Navarro visezi, bre?

Comentezi?