LEAu (M) 2024 S3T11 | Ne-am chinuit contra unei echipe greșitoare

(sursa CEV)
aqualine.ro/

 

România – Finlanda 3 –2 (23-25, 21-25, 26-24, 26-24, 15-12) (111-110)
Spectatori: 120

Omul primului set a fost extrema Robert Aciobăniței, cu 7p și cu o foarte bună eficiență în atac (88%). El însă n-a fost secondat de nimeni din echipă, poate cu excepția centralului Bela Bartha, care a intrat mai târziu. Finlandezii și-au echilibrat atacurile și întreaga lor echipă a contribuit la câștigarea setului. Coordonatorul Claudiu Dumitru a început destul de prost, cu destule pase fâsâite. Opusul-catastrofă Alexandru Rață a izbutit în atac abia 30%.
Aciobăniței și-a continuat jocul bun și în setul 2. Rață s-a trezit puțin. Am văzut lipsa de creativitate și de inspirație a ambilor noștri coordonatori, care s-au concentrat pe acești 2 jucători. Ceilalți au primit pase pe ici pe colo. Am stăpânit jumătate de set, dar de acolo finlandezii au ajuns în față, cu extrema Niko Suihkonen ca marcator principal.

A urmat cel mai prost volei posibil în setul 3. Am câștigat cu o eficiență în atac de tot râsul, dar pe multele greșeli neforțate ale finlandezilor și cu 6p din blocaje. Lui Aciobăniței i s-a terminat benzina și nu numai că a risipit toate pasele primite (0% eficiență), dar a și încasat 2 blocaje. Singurul român blocat în setul 3.
În setul 4 a continuat chinul și abia acum RO a jucat ca o echipă, dar una amețită. Și a jucat cu altă echipă amețită. În setul 4 a intrat și opusul Aaro Nikula, fost jucător al lui Stancu jr la Arcada Galați. Statistica arată că ar fi fost o mai bună alegere azi pentru FIN.
În setul 5 opusul Rață a jucat perfect, dar Rareș Bălean, pe care Stancu jr l-a pus ca pe un al 2lea opus, a risipit o mare parte din pasele primite.

Am câștigat cu greu contra unei echipe care ne-a făcut multe cadouri un meci în care Stancu jr a învârtit și răsucit echipa în fel și chip, doar-doar a găsi o formulă câștigătoare. Scorul greșelilor neforțate: 26-37!
Scorul blocajelor: 16-8.

klap.ro

Ambele echipe au avut o recepție slabă.

Cei mai buni jucători: Bela Bartha (#1 central RO), 12p, 44%, și Petteri Tyynismaa (#6 central FIN), 13p, 69%
Cel mai bun marcator: Niko Suihkonen (#7 extremă FIN), 21p, 63%
Cel mai eficient atac: Petteri Tyynismaa
Cele mai multe blocaje punctate: Bela Bartha, 7!
Cele mai multe atacuri cedate: Luka Marttila (#10 extremă FIN) și Jonas Jookela (#13 opus FIN), câte 7
Cei mai mulți ași: Alexandru Rață (#13 opus RO), 4
Cel mai slab jucător: Luka Marttila

ottobroker.ro

În clasamentul LEAu am sărit temporar pe locul 8. Ne așteaptă un meci greu mâine de la ora 1630, contra celei mai bune echipe din competiție, care ne-a și programat meciul banditește după doar 20 de ore de refacere.

Ieri: Finlanda – Cehia 3 – 2 (16-25, 25-23, 30-32, 25-22, 15-11), singura înfrângere a Cehiei, care vine chiar acasă. Poate vine și a 2a?

În clasamentul mondial păstrăm poziția 26 și calificarea la Campionatul Mondial din Filipine e și mai clară. S-or prinde curând și alții. 😊

Comentezi?