LEAu (M) 2024 S3T11 | Bilanț prost pentru o echipă care a jucat ca șamotele * Fără felicitări

(sursa CEV)
aqualine.ro/

 

(M) Cehia – România 3 – 2 (24-26, 25-20, 22-25, 25-20, 15-13) (111-104)
Spectatori: 1550

Ce-o fi fost în capul antrenorului Sergiu Stancu de a început un meci greu cu extrema Rareș Bălean ca titular?? A intrat curând Marian Bala în locul lui, dar cu un joc la fel de prost. De altfel, tot meciul am jucat virtual fără o extremă. Opusul Patrik Idra a făcut 9p pentru gazde, dar noi ne-am ținut mai bine la serviciu și la blocaj. Opusul Alexandru Rață a jucat bine și în setul 2 (9p), dar centralul Adam Zajíček și extrema Lukáš Vašina au fost prea buni pentru noi.
În setul 3, am jucat cel mai bine, profitând și de o delăsare a cehilor. Extrema Robert Aciobăniței a prins un set bun în atac, dar slab în apărare. În setul 4, extremele Mircea Peța și Aciobăniței au jucat mai mult pentru adversari.
Setul 5 a găsit 2 echipe leșinate, care cu greu mai puneau mingea în podea. Noi am avut parte de momentele negre ale lui Rață, care din 6 atacuri a făcut un punctuleț pentru noi și unul pentru ei. Dacă juca mai de Doamne-ajută, câștigam meciul. El a pierdut setul 5, în ciuda eforturilor centralilor Bela Bartha și Ștefan Lupu.

Recepția noastră a fost foarte rea.

Cel mai bun jucător: Adam Zajíček (#5 central CZE), 14p, 75%
Cel mai bun de la RO: poate Ștefan Lupu (#22 central), 5p, 75%, deși a jucat mai puțin
Cel mai bun marcator, cel mai eficient atac: Patrik Indra (#23 opus CZE), 25p, 59%, dar și cele mai multe atacuri cedate, 8
Cel mai slab jucător, cei mai mulți ași încasați: Daniel Cech (#14 extremă CZE), 5

biciclop.eu

RO și-a încheiat participarea la LEAu cu un rezultat foarte prost. Am început de pe poziția 5 și terminăm pe 8 sau pe 9 (mai sunt meciuri de jucat și BEL poate trece peste noi). Din 6 partide ar fi trebuit să câștigăm cel puțin 3 și obiectivul trebuia să fie cel puțin locul 4, adică o calificare în semifinale. Am câștigat numai 2 meciuri, din care unul cu AZE, care a adunat 2 seturi în toată competiția. După meciul de ieri, în care ne-am chinuit grav, toți tâmpiții din presa de volei s-au entuziasmat de revenirea „dramatică”, „de senzație” a leșinaților noștri și nu mai puteau de bucurie. Și doar s-a văzut clar cât de prost am jucat. Probabil că acum, la terminarea participării în LEAu se vor excita identic.

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Adevărul e că nu mai suntem cei de anul trecut și am ajuns să ne chinuim.

De aia calificarea la CM 2025 (după 42 de ani) este umbrită. Ne-am bătut joc de volei și ne vom califica drept cea mai slabă echipă europeană. Poate este momentul ca cineva să analizeze dacă Stancu jr mai poate conduce echipa. Nu putem să mergem în Filipine în halul ăsta, cu jucători care sunt foarte „buni” un set din 4. LeLică e în blocstart.

Fără felicitări.

Comentezi?