LEAu (F) 2024 S3T10 | Calificare în semifinale! * Lupta nu s-a sfârșit * Bani sau patriotism?

(sursa CEV)
aqualine.ro/

(F) România – Croația 3 – 0 (25-18, 25-22, 25-21)
Spectatori: 250

După rezultatele de ieri, RO mai avea nevoie de orice fel de victorie pentru a accede în semifinale. Victoria de azi a venit destul de ușor, deși scorul parcă n-ar zice asta. De la început croatele au jucat slăbuț și se simțea că nu vor opune rezistență mare. CRO nu mai avea nicio miză. De aia poate și fetele noaste au jucat fără presiune și s-au concentrat mai bine. Pe fondul jocului slab al adversarelor, nu am strălucit, dar am ținut situația sub control. Avem o coordonatoare Iarina Axinte nu prea inspirată, dacă tot bagă pase către jucătoarele care le risipesc, cum a fost în setul 1 cu extrema Rodica Buterez. Dacă primul set și ultimul i-au aparținut opusei Elizabet Inneh, setul 2 a fost al centralei Diana Ariton. Atunci Axinte s-a mai miluit să-i dea și ei niște pase, de care Ariton a profitat din plin. În setul 3, din 34 de pase de atac, 27 au mers spre Inneh și spre Buterez, iar aceasta din urmă a continuat să le risipească.

Doar la ași au fost mai bune croatele.

Cea mai bună jucătoare: Diana Ariton (#1 centrală RO), 12p, 89%
Cea mai bună de la CRO, cel mai eficient atac: Martina Šamadan (#14 centrală), 9p, 80%
Cele mai bune marcatoare: Elizabet Inneh (#7 opusă RO), 16p, 50%, și Rodica Buterez (#3 extremă RO), 16p, 39%
Cele mai multe atacuri cedate: Rodica Buterez, 7 (5 avioane și 2 blocaje încasate)
Cei mai mulți ași încasați: Cristina Miron (#77 extremă RO), 3 – tocmai când voiam s-o arătăm drept model pentru Budăi Ungureanu
Cea mai bună recepție: Diana Vereș (#2 libero RO) și Izabela Štimac (#19 libero CRO)
Cea mai slabă jucătoare: Josipa Marković (#12 extremă CRO)

biciclop.eu

Evoluția naționalei feminine ne depășește așteptările. Ne-am calificat în semifinale, unde vom juca contra BEL sau, din nou, contra Cehiei, care va fi și gazda celor 4 finaliste.

ottobroker.ro

Rămânem pe locul 29 mondial, care, așa cum explicam, ar fi bun numai dacă FIVB decide maxim 2 gazde pentru CM 2025. Oricum, trebuie să ne păstrăm locul cu dinții și, de aceea, nu-i de-ajuns ce am făcut până acum. Un pas greșit cu Spania mâine și interschimbăm locurile în clasamentul mondial. De asemeni, participarea la faza finală a LEAu va fi foarte dăunătoare dacă nu facem măcar o victorie și acolo.

Meciul de mâine a fost programat de bandiții spanioli la ora 13, în așa fel încât să avem doar 17 ore de refacere. Noroc că seara asta n-a fost un meci foarte intens. Să vedem cum va acționa (sau nu!) antrenorul nostru spaniol, El Zapacito, contra șanselor firave de calificare a înseși patriei lui la Campionatul Mondial! Va merge pe bani sau pe patriotism?

Ieri, în turneul 10: Croația – Spania 2 – 3 (17-25, 25-16, 20-25, 25-23, 8-15)

Comentezi?