CUPRO (F) 2023  Semifinale | Marea surpriză: Blabla Blaj eliminată de CSM Lugoj! * Și CSM Târgoviște cu succes * Două meciuri de 5 seturi * Câinele cu urechi clăpăuge de pe teren

aqualine.ro/

 

Cele 2 semifinale ne-au ținut mai bine de 5 ori în fața ecranelor. Deși nu foarte bune din punct de vedere tehnic, meciurile au fost palpitante ca evoluție a scorului. Asta i-a făcut pe proștii de comentatori, inclusiv Contabilu Constantinescu, să trântească clișeul tembel cu „meci interzis cardiacilor” 😊

Blabla  Blaj – CSM Lugoj 2 – 3 (24-26, 20-25, 26-24, 25-15, 11-15) (106-105)
Spectatori: 250

CSML a venit la luptă cu tupeu și cu gândul de-a face un meci serios, nu unul de formă. De la 22-18 în primul set, CSML a făcut 6 puncte la rând. În setul 2 Blabla a avut aceeași eficiență în atac, dar și mai puține pase de atacat.
În setul 3, CSML a continuat evoluția bună și conducea la 5p diferență (10-15), dar Jucărica lui Limbosu a egalat la 19-19. CSML a avut minge de meci (22-24), dar Blabla a făcut 4p la rând. În setul 4 CSML s-a prăbușit: 23% eficiența atacului.
În setul 5 Blabla a păstrat un stil constant de joc, dar CSML a avut o nouă răbufnire de calitate și, cu un atac mai bun, a câștigat dreptul de a juca în finală, după eliminarea echipei cu ifose.

Cea mai bună jucătoare și cel mai eficient atac: Jovana Kocić (#6 centrală Blabla), 16p, 67%
Cea mai bună de la CSML și cele mai multe blocaje punctate: Daiana Roman (#14 centrală), 14p, 53%, 6 blocaje
Cea mai bună marcatoare și cele mai multe blocaje încasate: Aliona Martiniuc (#20 opusă CSML), 23p, 38%, 5 blocaje încasate
Cei mai mulți ași: aici intervine prostanul de statistician al lui Limbosu, „Moggie”, care zice că Blajul a făcut 3 ași, iar CSML a încasat 14! Cât de prost să fii?
Cea mai bună recepție: Andra Cojocaru (#2 libero Blabla)
Cea mai slabă jucătoare: Georgiana Popa (#12 extremă CSML)

klap.ro

După meci, Stevan Ljubičić (antrenor Blabla) a declarat că echipa lui a pierdut din cauza… oboselii! 😊 Ce zici tu, fraiere? Dar fetele CSML n-au fost la fel de obosite? Te-a umflat Limbosu de bani ca să-i aduci jucătoarele epuizate în faza finală a Cupei României? Să nu uităm că Ljubičić este antrenorul-minune care a reușit acum câteva săptămâni recordul rușinii, ca scor în toate finalele de cupe europene. Se vorbește că Limbosu îl vrea în continuare, deci chefurile lui (ale primarelui comunal) pentru volei au mai scăzut.

Dinamo București – CSM Târgoviște 2 – 3 (13-25, 11-25, 25-17, 25-17, 12-15) (86-99)
Spectatori: 250

După 2 seturi în care CSMT a făcut ce-a vrut din Dinamo, am crezut că semifinala a 2a se va termina scurt, dacă Dinamo a venit ca de-o plimbare. Numai că, în setul 3, Dinamo a început să se apere mai bine, să atace mai bine, în timp ce CSMT a intrat în panică. Seturile 3 și 4 au fost ca seturile 1 și 2 în oglindă.
În setul 5, echilibrul s-a menținut până la 9-9. De acolo CSMT a făcut 3p la rând și nicio echipă n-a mai făcut breakpoint, ci doar sideout-uri.

Cea mai bună jucătoare: Mira Todorova (#7 centrală CSMT), 16p, 55%
Cea mai bună de la Dinamo: Beta Dumančić (#11 centrală), 11p, 55%
Cea mai bună marcatoare: Jelena Vulin (#15 extremă Dinamo), 24p, 51%
Cel mai eficient atac: Mira Todorova și Beta Dumančić
Cele mai multe blocaje punctate: Mira Todorova și Cristina Miron (#7 extremă Dinamo), câte 4
Cele mai multe blocaje încasate: Gabriela Dan (#5 extremă Dinamo), 7
Cei mai mulți ași: Ana Bjelica (#10 opusă CSMT), 7
Cea mai bună recepție: Cristina Miron
Cea mai slabă jucătoare: Nathalie Lemmens (#4 centrală Dinamo)

Ceea ce dezamăgește la această fază a celor 4 finaliste e numărul redus de spectatori: în jur de 250. Asta zice că Universitalu Cojocaru cu Proștii lui au făcut o alegere proastă să ducă meciurile la Pitești.

FINALA, mâine de la ora 1800 (transmisă pe TVR 3):

CSM Lugoj – CSM Târgoviște, foarte greu de prezis deznodământul.

La meciuri asistă prostul suprem din fruntea voleului european Boričić Tenx Veri Maci (președintele CEV).


Colțul comentatorului

ottobroker.ro

Dragoș Cojocaru este o catastrofă, care-l face pe îNȘelaru să pară un expert. Cojocaru ăsta debitează constat prostii și face aprecieri din burtă.
Cică Van de Vyver e „setter” 😊 DEX ne spune ce înseamnă: „Rasă de câini de vânătoare și de pază cu păr lung și ondulat și cu urechi mari, clăpăuge.”

Și molfăie toate clișeele comentatorilor prostani: „cere celengi”, „face diferența”, „determinare”, „meci interzis cardiacilor”.

Cică o echipă a contestat blocajul 😊 Băă! Nu blocajul se contestă, ci decizia arbitrului!

Comentezi?