Liga Națiunilor (F) 2022 | Spre faza finală * Și alții sunt proști * Total dezinteres din partea așa-zișilor oameni de volei români

 

Meciurile celor 6 grupe preliminare ale LNV (F) s-au terminat. Pentru sferturile de finală s-au calificat TUR (ca organizatoare) și încă 7 echipe în ordinea clasamentului: USA, BRA, ITA, CHN, JAP, SRB și, ca prin urechea acului, THA.

Și în această competiție unele naționale au testat jucătoare tinere, dar unele cu mai multă minte decât altele. În timp ce POL a venit la fel de prostește ca noi în Liga de Aur, USA, CHN, THA s-au bazat pe sistemul național propriu de formare a voleibalistelor și au putut integra noi jucătoare talentate.

Dintre cele 16 echipe participante la LNV, 11 sunt fixe (nu retrogradează), iar 5 sunt retrogradabile. Din cele 5, BEL a ieșit pe ultimul loc, deci a retrogradat, dar are drept de participare în Cupa Provocatoarelor (Challenger Cup, 28-31 iul).

Deși am anunțat din timp turneele de la Sofia (și masculin și feminin), interesul așa-zișilor oameni de volei din RO a fost spre nul. În loc să meargă cu echipele lor (preseniori) la fața locului ca să le vadă pe marile vedete jucând, majoritatea antrenorilor noști au avut o durere fix în pix. Nici măcar postările cu programul selectat n-au fost foarte populare, oamenii noștri de volei considerând voleiul prea plictisitor.

Sferturile de finală ale LNV (F), la Ankara:

13 iul, 1500 Brazilia – Japonia
13 iul, 1830 SUA – Serbia
14 iul, 1500 Italia – China
14 iul, 1830 Turcia – Thailanda

1 thought on “Liga Națiunilor (F) 2022 | Spre faza finală * Și alții sunt proști * Total dezinteres din partea așa-zișilor oameni de volei români

Comentezi?