LNV/VNL 2022 (F) Semifinale | Iar #cedă_blajul * Turcii cei mai sălbatici fluierași * Türkiye domină FIVB * S-a simțit lipsa lui Karutasu Elfița

 

Serbia – Brazilia 1 – 3 (25-14, 18-25, 24-26, 19-25)
Spectatori: 6350

Deși au început meciul în trombă, jucătoarele antrenate pe banii românilor de la Blaj (Blabla), de la Lugoj (CSML), de la Târgoviște (CSMT), chiar de la Timișoara (Agroland) s-au fâsâit și iar „cedă Blajul”. Dar blăjenii, în frunte cu tartorele primare Rotar Păhărică Limbosu, sunt foarte mândri că iubitele lor jucătoare au ajuns măcar la meciul pentru bronz.

Cea mai bună marcatoare: Kisy Nascimento (#16 opusă BRA), 19p, eficiență reală (FIVB) 16.67%

Türkiye – Italia 0 – 3 (18-25, 26-28, 22-25)
Spectatori: 15420

Türkiye a gâfâit mai tot timpul în urma Italiei. În echipa lui Guidetti s-a simțit amar lipsa Elfiței Karutasu, singura din lume care se putea lupta de la egal la egal, ba mai mult decât egal, cu lesbi Egonu. Las’ că vezi tu, Egonu, peste 3 ani!

Cea mai bună marcatoare: Paola Egonu (#18 opusă ITA), 26p, eficiența reală (FIVB) 26,15%


Proștii lui Moș Ary Graca
de la FIVB au un sistem diferit de evaluat eficiența jucătorilor. Față de Proștii lui Boričić Tenx Verimaci (CEV), care folosesc tâmpitul program de statistică Data Volley, cei de la FIVB iau în calcul pentru fiecare jucător nu numai punctele câștigate, ci și cele pierdute.

Spectatorii turci de volei par a fi cei mai răi (după cei de la Iași (răposata Penicilina)). Numai în Türkiye mai auzi nesimțiți care le fluieră și le huiduie pe jucătoarele adverse. Cu toate acestea, turcii s-au înfipt bine în FIVB și în CEV, fiind acum singura țară care nu respectă numele englezesc. Toate materialele Ligii Națiunii conțin cuvântul „Türkiye” în loc de englezescul „Turkey”. Bre, Moș Ary Șontorogu, așteptăm cu drag să vedem pe situl FIVB și „中国” sau „Россия” sau „ประเทศไทย”.

Mâine DU 17 iul:

1500 (F) Türkiye – Serbia Blaj (meciul pentru bronz (nu cum zic proștii „finala mică”) Oare se duce Limbosu la Ankara ca să-și susțină dragile jucătoare? Poate se mai alege cu vreo medalie. 😂

1830 (F) Italia – Brazilia (FINALA)

Comentezi?