Lucille June Charuk ( #16 centru CSMB, căpitanul echipei), după meciul V Alba Blaj…

Lucille June Charuk ( #16 centru CSMB, căpitanul echipei), după meciul V Alba Blaj – CSMB 3–0, exclusiv pentru Volei România:

LC: Am pus prea multă presiune pe noi însene. Trebuia ca ele să fie sub presiune, nu noi. Blajul a jucat foarte bine, mai bine decît data trecută cînd am jucat cu ele și nu am fost pregătite pentru asta. Am început să ne facem jocul în setul 3, dar a fost prea tîrziu.

SR: Care sînt șansele voastre la titlu acum?

LC: Șansele noastre sînt foarte foarte mici. Avînd 10 puncte înaintea noastră, Blajul va trebui să-și întrerupă șirul victoriilor și să piardă destule meciuri, iar noi va trebui să avem un inventar perfect pînă la sfîrșitul playoff-urilor [al fazei a 2a]. Singura opțiune e să terminăm pe locul 2. Nimeni nu se va mulțumi cu nici un alt rezultat.

SR: Ce crezi despre acest sistem cu o a doua fază într-un ritm nebunesc?

LC: Două jocuri pe săptămînă înseamnă acțiune. Cu adevărat, nu ai nicio secundă să te mai gîndești la meci odată ce s-a terminat. În vestiar, după meci, deja te concentrezi pe următorul adversar. Sînt argumente și pro și contra. Un argument contra e că la atîta călătorie nu ai mult timp de odihnă. Sfîrșitul stagiunii e momentul în care corpul este pus la încercare și începe să se uzeze. Vezi mici accidentări prin echipă și asta e greu de controlat cu așa încărcătură de deplasări și de antrenamente. Dar nici nu ne vom da seama cînd se termină, deci nu există altă opțiune decît străduința pînă la capăt.

Comentezi?