MARII SPECIALIȘTI AI VOLEIULUI ROMÂNESC | Antrenorii spun lucruri trăsnite (tâmpite) * Ani de zile pentru recepția serviciului * Am scăpat de un vișănel, a venit altul

MARII SPECIALIȘTI AI VOLEIULUI ROMÂNESC | Antrenorii spun lucruri trăsnite (tâmpite) * Ani de zile pentru recepția serviciului * Am scăpat de un vișănel, a venit altul

 

După cum bine știți de la îNȘelaru și de la Costinel Stan, avem în voleiul românesc foarte mulți specialiști. Cel puțin 15.000, ca la CDR! Unul din aceștia e fostul antrenor al naționalei masculine, Universitalul Dănuț Pascu Mistrețul Cu Țepi De Argint. După ratarea jalnică a calificării la CE, a fost dat afară, deși, cu politețurile grețoase politice, i s-a mulțumit. Ba chiar i-a fost de laudă că a calificat naționala masculină la un turneu final al CE după 24 ani!

Bă, măscăricilor din FRV, acela n-a fost meritul lui, ci rezultatul deciziei tâmpite ale Proștilor lui Boričić de la CEV de a mări numărul de echipe din faza finală la 24! Adică numai cine nu voia, nu se califica.

Mai degrabă trebuia beștelit mai energic pentru necalificarea din acest an! Pentru că n-am putut intra nici măcar în marea gloată a celor 24! „Meritul” lui Păscuț e că ne-a ținut aproape de locul 30 în Europa ani de zile.

În afară de sterilii Aciobăniței și Cherbeleață, Păscuț e principalul vinovat de faptul că nu ne-am calificat la CE. Omul fără idei tactice și cu soluții de toată comedia la timeout, a venit șef la națională în perioada neagră a Ghiulangiului, când toată lumea fugea de prezența la lot. De aceea, unul din marile merite ale acestui blog este că a reaprins în voleibalistul român (M+F) mândria de a fi selecționat în lotul național. Acum dau năvală, iar cine nu e selecționat, rămâne îmbufnat.

Dacă mai țineți minte competițiile internaționale serioase, când cere timeout un alde Kiraly (naționala SUA (F)), nu mai prididește cu explicațiile, cu observațiile, cu soluțiile. Ba chiar și secundul se bagă în discuții cu vreun jucător. Cum să-și regleze poziția în teren, cum să anihileze un adversar mai năbădăios, ce variante de atac au etc… La antrenorii români, timeout înseamnă „Băieții/fetele, vreau o preluare mai bună. Vreau idei în atac.”

Iar acum, cu silă, trebuie să cităm din materialele putrede ale Contabilului Constantinescu de la situl doarproștiidinvolei.ro. Pentru că s-a format deja o gașcă cojocărească, după zicala „cine se aseamănă, se adună”. Toți cu același nivel de „intelect”, toți cu putoarea vechiului în nări. Cică într-un interviu acordat sitului nevrednic, Universitalul Păscuț ar fi spus

„Eu în perioada foarte scurtă pe care am avut-o aici am lucrat serviciu-preluare, dar după cum bine știți sunt două elemente care trebuie lucrate o lungă perioadă și rezultatele se văd după mai mulți ani chiar.”

Ei, cât de prost să fii ca să spui așa gogomănii? Bre, Păscuțe, tu ai impresia că vin jucătorii la echipa națională ca să învețe recepția mai mulți ani? 😂🤣 Crezi că dacă vine NGapeth la naționala Franței, Tillie îi zice: „Hai să învățăm 2 ani preluarea din serviciu”?? 😂

Noi, nespecialiștii bârfiți aveam impresia că la națională vin cei mai tari jucători, care știu recepția serviciului de pe când erau „cadeți”. Tu-l înveți acum pe campionul Franței, Aciobăniței, recepția? Probabil îi înveți și blocajul, atacul și serviciul? Cam de câți ani ai fi avut nevoie să-i înveți chestiile astea?

Să mai adăugăm că Universitalul Păscuț este unul din acei mari specialiști care le interzic jucătorilor să dea declarații (cel puțin de la echipa de club). Că așa știu marii noștri specialiști că voleiul e un spectacol pentru public și că publicul trebuie respectat.

Și a plecat de la națională un vișănel și a venit Sergiu Stancu cel Fudul, și ăsta mare vișănel. Taxo, Tante Petrica, tot cârtea contra lui Ghiulică, dar când a ajuns în Consiliul Slujitor, nu mai prididea să voteze scuipații lui Ghiulică cu ambele mâini.

Ia să vedem ce mare brânză face și acest mare specialist. Că doar Liga de Aur ne-a mai rămas.

Comentezi?