Moda de vară pentru voleibaliste ;) Articolele despre modă spun cum să te îmbraci…

Moda de vară pentru voleibaliste 😉

Articolele despre modă spun cum să te îmbraci sau să te încalți sau cum să-ți chinui părul. Și astfel te împing la o catastrofă din punctul de vedere al esteticii. Pentru că multe femei nu se gîndesc dacă lucrul x li se potrivește sau dacă e chiar estetic și nu doar o nebunie de moment.

Articolul ăsta nu vă spune cu ce să vă încălțați, ci cu ce NU. Nu există element de modă mai dus spre caraghios de-a lungul vremii decît papucii femeiești.

Așadar, SĂ NU PURTAȚI:

– Cartonașe. E vorba de acele bucățele de carton subțirele, trasate cu cre’onu chimic după forma tălpii și tăiate cu foarfecele. În cartonașe se dau niște găurele prin care se trec 2 ațișoare și gata condurul la modă! Pe lîngă faptul că sînt incomode (fie pe asfaltul dur, fie prin țarină), cartonașele sînt cu atît mai caraghioase la voleibaliste, unde apare un contrast tulburător între firavul condurilor, care dă un aer de slăbiciune, de fragilitate, și masivitatea atletică a purtătoarelor. Unde mai pui că apar și degetoaiele (poate și strîmbe) la vedere… Și e ca și cum ar umbla în picioarele goale.

– Uochincuțâ. La fel un semnal de slăbiciune, de atonie, de vlăguire. În plus, degetele mici sînt totdeauna prea mari și tind să dea pe dinafară.

– Clăpici. Ăștia-s papucii cei fără nimic peste călcîie (șlapi, saboți etc), de umblă piți cu călcîiele-n pielea goală. Din cauză că n-au nimic peste călcîie, cînd pășește clăpicioasa se plesnesc clăpicii de talpă și se aude clap, clap! Și ăștia incomozi, dar mai și dau un aer de ghiorlea ochișat. Buni numai la duș și la plajă.
(Am auzit des: „vai, dar n-ai idee ce comozi sînt”. Da? Ia încearcă să alergi după tramvai cu ei în picioare!)

– Butoace. Sînt papucii cu platformă de plută (sau ce-o fi) ridicată la tocuri, care arată a butuci. Nu numai că o înalță pe voleibalistă și mai mult, dar îi și dau iar un aer de Miroslava.

– Clăpici-butoace. E combinația dintre cele două, care e mult mai tulburătoare.

– Cizmoace de vară. O idee atît de proastă încît nu mai e nimic de comentat.

Alte sugestii?

(Există la Palas, pe peretele de lîngă Hervis, o frescă fabuloasă, de ar trebui s-o includă ăștia în circuitul turistic! E un afiș mare cu o colecție care se vrea de papuci femeiești. În realitate, e o tulburătoare colecție de degete uriașe care mai de care mai strîmbe și mai chircite și mai urîte… Brrr!)

1 thought on “Moda de vară pentru voleibaliste ;) Articolele despre modă spun cum să te îmbraci…

  1. Fresca Degetelor Pocite (de la Palas)
    (Din păcate, foto nu e clară. Cine vrea să se convingă, să meargă acolo. 😉 )

Comentezi?