Modena fără antrenor * Slovenia cu 30 de antrenori * Rusia cu 2 antrenori…

aqualine.ro/

Modena fără antrenor * Slovenia cu 30 de antrenori * Rusia cu 2 antrenori * România cu zero antrenori

Roberto Piazza nu mai este antrenor al Modenei (M). El și-a dat demisia nu după meciul cu Craiova, ci după unul de campionat, a 4a înfrîngere din această stagiune (contra Veronei). Mai bine zis, contractul a fost reziliat prin înțelegerea celor 2 părți. Acum Modena este condusă de fostul secund, Lorenzo Tubertini, dar se caută antrenor serios.
*
După ce Andrea Giani a demisionat de la conducerea naționalei masculine a Sloveniei, cel care a dus pe locul 2 în Europa această echipă a unei țări cu o populație mai mică decît cea a Bucureștilor, federația a anunțat că postul e disponibil. Imediat au apărut 30 de candidați pentru acest post! Deși federația slovenă nu se ia după voturile suporterilor, favoritul acestora este bulgarul Radostin Stoicev.
*
Naționalele Rusiei (M+F) și-au găsit recent noi antrenori: Serghei Șleapnikov la masculin și Vladimir Kuziutkin la feminin. Și federația rusă a avut de sortat mai mulți candidați, iar printre criteriile principale au fost cunoașterea limbii ruse și cunoașterea limbii engleze.
*
De naționala României (F) nu se ocupă nimeni. La proasta reputație „construită” de Ghiță Bombiță, niciun antrenor serios nu vrea să antreneze România. După JO de la Rio foarte multe federații au căutat noi antrenori pentru naționalele lor. Numai FRViș doarme în papuci, dar va improviza ceva prin mai odată cu convocarea lotului. Între timp, nimeni nu le monitorizează pe jucătoarele selecționabile și nimeni nu urmărește vreun program special pentru ele. Să ne amintim că vreo 3 posturi sînt grav descoperite. Viitorul antrenor va primi, ca de obicei, lista cu jucătoare de la tartorul Ghiță, dar nici cunoașterea limbii române nici a celei engleze nu vor fi criterii de angajare.

1 thought on “Modena fără antrenor * Slovenia cu 30 de antrenori * Rusia cu 2 antrenori…

Comentezi?