Penicilina se duce la Blaj Cînd am citit astă-vară pe un sit italian de…

Penicilina se duce la Blaj

Cînd am citit astă-vară pe un sit italian de „mercato” sextetul de bază probabil al echipei blăjene, nu mi-a venit să cred că era listată doar o româncă ( Ioana Nemțanu). N-am publicat asta ca să nu mă fac de rîs (iar). Primul meci al lor (televizat) a arătat că italienii au avut dreptate. Echipa care reprezintă un loc de istorie națională (și naționalistă?) e plină de străine! Româncele sînt doar 6 în lotul de 14, iar în sextetul de bază a fost în teren la meciul cu Dinamo doar cîte o româncă, prin rotație. Se zice că nici măcar aia una nu va fi folosită la meciurile din Liga Campionilor, care nu vor avea loc la Blaj, ci la Sibiu.

În prima etapă, cu Dinamo, Alba Blaj a arătat ca scîrțîind rău din toate încheieturile și chinuindu-se contra unei echipe clar slăbite. E de înțeles că Știința Bc a avut zi grea la Lugoj, dar Alba Blaj avea meci de 3-0 (și fără onorabilul 60). Dacă rămîne la fel de șubredă și sîmbătă, ar da șanse frumoase unei echipe care aspiră la locul 5. Dar Penicilina nu va fi la fel de șubredă? După isprava de a face scorul etapei, de a mătrăși iar serviciile și preluările (boală cronică?), după o călătorie lungă și obositoare, la ce putem să ne așteptăm? Eu eram sigur că Penicilina va lua cel puțin un set de la CSM Tîrgoviște, dar iar m-am (m-au) făcut de rîs cu predicțiile.

Fetele noastre o vor reîntîlni și pe prietena lor (și a noastră 😉 ), Berdilă, care a dat locul de vedetă a echipei pe unul de rezervă folosită 5 minute pe meci. Ne mai întrebăm dacă prieteniile astea din mediul sportiv nu-s într-o oarecare măsură ipocrite. Azi suferi cu prietenele și te lupți alături de ele… mîine lupți împotriva lor, eventual umilindu-le și nenorocindu-le să le trimiți în A2. Și uneori să le cauzezi penalizări la salarii. Treabă-i asta?

Din cîte știu (și știm) Penicilina încă nu a trecut în secolul 21. Presupun că echipa nu a făcut ședință video specială ca să urmărească cu ochii holbați și cu carnețelele de notițe în mîini înregistrarea partidei Dinamo-Alba, ca să studieze mișcările adversarelor, tehnicile preferate, poziționări, relații de joc, puncte tari, puncte slabe etc. Cred că mergem la Blaj la plesneală, fără pregătire serioasă, la „ne-om descurca la fața locului”.
Le dorim fetelor succes și să se întărească psihic. Așa serviciile și preluările se vor regla. Poate recuperăm setul care trebuia furat de la Tîrgoviște?

Partida începe la ora 18 și va fi arbitrată de Santa C. (Claus?).
(Nu… Cred că am greșit ceva: arbitri vor fi Paul Szabo-Alexi (Oradea) și Cristian Santa (Cluj Napoca). Observator: Vasile Dușa (Zalău?)

(Cum să avem echipă națională puternică, dacă jucătoarele de la lot joacă un set pe partidă?)

Comentezi?