# NAȚIONALELE LĂSATE DE IZBELIȘTE DE CÂRPACII SLUJITORI * PROGRAMUL URMĂTOR Loturile naționale ale…

# NAȚIONALELE LĂSATE DE IZBELIȘTE DE CÂRPACII SLUJITORI * PROGRAMUL URMĂTOR

Loturile naționale ale puterilor din volei au program aproape continuu în perioadele dintre edițiile campionatelor naționale. Sportivii lor nu au timp să se odihnească, darămite să ruginească, așa cum pățesc ai noștri. Anul acesta, pandemia de prostie a anulat mai toate competițiile naționale și internaționale, dar există țări care au început deja (sau au continuat) pregătirea sportivilor de lot național: Polonia, Serbia, Cehia, China. Iar în Polonia, Grecia, Vietnam și Rusia au continuat unele competiții inter-cluburi.

La noi nici că-i pasă cuiva! **Ghiulangiul** nu mai e interesat dacă nu mai candidează și dacă nu mai poate suge bani din volei. Acolitul lui, **Profesorul Universital Adin-Dva-Tri-Ocolește-Aerul-În-Toate-Direcțiile**, e prea ocupat cu ședințele de pe Zoom cu antrenorii, unde își face propagandă mascată pentru alegeri. Iar restul slugilor din **Consiliul Slujitor** nici nu contează.

Nu se alarmează nimeni că voleibaliștii/voleibalistele de lot național nu se antrenează când au așa de mult timp disponibil.
Lotul masculin se va reuni probabil abia în decembrie, cu o săptămână înaintea turneelor de calificare la CE, după o pauză de 15 luni. Sună a minunați strategi, nu-i așa, **Pascule**?
Cu lotul feminin e și mai grav. RO (F) e calificată direct la turneul final ca țară co-organizatoare, deci nu va avea nicio acțiune în ian 2021. Probabil se va reuni abia în mai pentru Liga de Aur, adică după 21 luni de pauză! Bă, nenorociților de slugoi! Cum să avem performanțe cu așa pauze uriașe??

E drept că zilele astea loturile încă nu se pot reuni pentru antrenamente în sală, unde sunt permise maxim 10 persoane. S-ar putea face, totuși, antrenamente în aer liber, în speranța că restricțiile se vor ridica pentru sportivii profesioniști măcar după 15 iul. Chiar dacă nu se ridică, există soluția simplă de a face cantonamentul în altă țară apropiată, unde nu mai sunt asemenea restricții, de exemplu Serbia. Dar nu te poți pune cu somnul rațiunii din conducerea ferevișului!

**PROGRAMUL URMĂTOR AL LOTURILOR NAȚIONALE** (toate datele sunt deocamdată ca proiect și pot fi modificate)

**1-9 oct 2020** – Lotul Sub-17 (F) la turneul final al CE Sub-17 în Muntenegru
(există slabe speranțe ca și vreun alt lot românesc de pre-seniori să participe la CE 2020, asta dacă vor fi țări care se vor retrage între timp)

**7-10 ian 2021** – Lotul RO (M), primul turneu al grupei E în Slovacia

**14-17 ian 2021** – Lotul RO (M), al 2lea turneu al grupei E în RO, sperăm că nu iar la Alexandria!

**mai-iun 2021** – Loturile RO (M+F) în Liga de Aur

1 thought on “# NAȚIONALELE LĂSATE DE IZBELIȘTE DE CÂRPACII SLUJITORI * PROGRAMUL URMĂTOR Loturile naționale ale…

Comentezi?