O, CE VESTE „MINUNATĂ“: LOTUL NAȚIONAL, POMANA PORCULUI * ULTIMA GĂINĂ În timp ce…

O, CE VESTE „MINUNATĂ“: LOTUL NAȚIONAL, POMANA PORCULUI * ULTIMA GĂINĂ În timp ce…
aqualine.ro/

O, CE VESTE „MINUNATĂ“: LOTUL NAȚIONAL, POMANA PORCULUI * ULTIMA GĂINĂ

În timp ce voi băgați la sarmale-n burdihan, unele fete asudă din greu pentru gloria țării 😉 E vorba de lotul național de volei feminin, care are de dat 2 mari bătălii, deoarece calificarea la europene nu e nici pe departe hotărîtă.

Iar zvonurile ciudate s-au confirmat. Avem un lot de să ne punem mîinile-n cap:

Coordonatoare: Alice Kapelovies, Lorena Ciocian (R)

creditfix.ro

Extreme: Cristina Cazacu, Adina Salaoru, Adelina Ungureanu (R), Ariana Pîrv (RRR)

Centrale: Alida Cioroianu (ex-Marcovici, 44 ani!), Georgiana Faleș, Nneka Onyejekwe, Roxana Iancu, Diana Ariton (R)

Opuse: Ioana Baciu, Denisa Rogojinaru

Liberi: Mihaela Albu (A2), Roxana Țucmeanu

După cum se vede, lotul a cam fost alcătuit la beție. Avem 3 jucătoare, care sînt rezerve la echipele lor, plus una care e super-rezervă: Pîrv-Doi, pila lui Ghiță Ghiulangiul și a mătușii sale, ambasadoreasă a voleiului românesc, aia care ambasadoriza divorțată prin Brazilia, iar acum ambasadorizează pe la Turda, prin locurile natale, pozînd la 45 de ani cu buricul gol ca o adolescentă în călduri (ghici ghicitoarea mea!).
Se vede că nici antrenorul Ivanov n-a avut un cuvînt important de spus, pentru că niciun antrenor întreg la cap n-o aducea pe rezerva RRR de la Cluj Napoca, una care joacă atît de prost încît nu prinde nici echipa de locul 7.

Mai avem o jucătoare de divizia a 2a și una de 44 de ani! 🙂
Ca să nu fiu greșit înțeles: pentru Cioroianu e un fel de mîndrie că prinde o selecție și la 44 de ani. Alida este, de fapt, singura din lot care știe gustul unui campionat mondial (2002!). Pentru voleiul românesc, însă, e un semnal cumplit, că nu se mai găsesc jucătoare tinerele care să împrospăteze echipa. De unde să se găsească, dacă Ghiulică cu slugile lui au dat drumul la străine nelimitat, fără niciun pic de gîndire anticipativă.

Un lot național ar trebui văzut diferit de lotul unui club. Lotul național trebuie să aibă „rezerve“ de calitate superioară, astfel încît oricînd să poată lua locul „titularelor“. Dar cînd tu vii cu multe jucătoare care abia au prins terenul în campionat și cu una care joacă în divizia a 2a și cu una nerefăcută după accidentare (Onyejekwe)… oare ce-om face cu calificarea?

Cum mai remarcam, au fost lăsate acasă jucătoare mai interesante, cum ar fi Rodica Buterez, Mihaela Jeremić sau chiar Adina Stancu, aceasta din urmă (ca și Răileanu) o extremă mult mai bună la UNTT Data decît Pîrv-Doi Pomana Porcului.

În timp ce Petra cea needucată nu mai prinde lotul, ar putea debuta (în joc la națională) dinamovista Roxana Țucmeanu, o alegere interesantă, deși cifrele statistice reci ale lui Jeremić sînt mai bune. Dar ce să mai zicem, cînd alde Albu nici măcar nu mai joacă în A1?!

Mai e și treaba cu Salaoru, care nu se știe pe ce post e… Ba e opusă, ba e extremă… o adevărată „universală“! 🙂

Cu așa lot pospăit, cu 2 săptămîni de pregătire ciuruite de sărbători, cu dorința aprigă a Spaniei și a Bosniei H de calificare… oare ce șanse avem?

ottobroker.ro

Despre lotul masculin nu avem vești, dar, dacă tot ne-am calificat deja, cred că se pune de-o vișăneală: șmecherii să nu vină la lot și să fie „fraieriți“ ceva juniori… Cei 15.000 de specialiști vișănei din voleiul românesc nu se gîndesc cît de bine ar prinde cît mai multe meciuri ale naționalei în formulă completă, pentru a aduna experiență și coeziune.
—–

PS- O privire aruncată pe statisticile campionatului feminin curent, arată că Pîrv-Doi e… ULTIMA (!!!) în clasamentul extremelor!
Mult deasupra ei e chiar Georgiana Popa (14 anI) de la CSM Lugoj :D. Dar dacă n-are mătușă ambasadoreasă….
Nu vă e rușine, bă nemernicilor din fruntea voleiului românesc??

FOTO: „Dacă-mi citiți numărul de pe tricou pe dos, aflați pe ce loc sînt în clasamentul extremelor din campionat!” 😀

2 thoughts on “O, CE VESTE „MINUNATĂ“: LOTUL NAȚIONAL, POMANA PORCULUI * ULTIMA GĂINĂ În timp ce…

  1. FOTO: „Dacă-mi citiți numărul de pe tricou pe dos, aflați pe ce loc sînt în clasamentul extremelor din campionat!” 😀

Comentezi?