OUT-OF-SYSTEM * SORIN ROMAN IMPORTĂ ACEST CONCEPT ÎN VOLEIUL ROMÂNESC (EP 3)

 

O pauza lungă după episodul 2 și, în buna tradiție mai recentă a voleiului românesc, „specialiștii“ au și uitat de explicațiile despre out-of system. 😊 Pentru cei puțini care gândesc și au drag de învățat, avem aici 3 filme cu idei de antrenament pentru a face față situației stresante de out-of-system.

Primul film are două părți. În prima, se creează intenționat o situație de dezordine, în care coordonatoarea este scoasă din poziție. Atacantele pornesc la atac cu un pas întârziat (trebuie să pricepeți diferența dintre „pas“ și „pasă“, șelarilor! 😉 ). Acest pas întârziat pare să ajute la creșterea forței loviturii de atac.

În partea a 2a, situația de out-of-system trebuie rezolvată cu lovitură de atac. Trimiterea peste fileu a unei mingi gratis nu e acceptabilă. Orice minge gratis înseamnă punct pierdut, de aceea adversarul trebuie neapărat pus în dificultate.

 

Într-al 2lea film coordonatoarele sunt forțate se plece de lângă fileu. Apoi pasa 2 e dată de libero. Apoi e dată de centrale, apoi de o jucătoare din linia 2, care nu e libero.

 

Al 3lea film arată un exercițiu în care coordonatoarea primește 3 mingi (la începuturi de faze diferite): una care să fie trimisă centralei, a 2a e destinată celei din zona 5, iar a 3a minge e la liber.

Controlarea situației de out-of-system aduce puncte valoroase.

1 thought on “OUT-OF-SYSTEM * SORIN ROMAN IMPORTĂ ACEST CONCEPT ÎN VOLEIUL ROMÂNESC (EP 3)

Comentezi?