Patru etape acasă la rînd cu cele 4 echipe aproape imposibil de î ăsta…

aqualine.ro/

Patru etape acasă la rînd cu cele 4 echipe aproape imposibil de învins… ăsta e ghinionul Penicilinei. A fost în decembrie CSM București, urmează în rafală CSM Tîrgoviște, Alba Blaj și Dinamo – „careul de ași”, cum zice clișeul.

Partidele cu CSM Tîrgoviște au gazda inversată, deoarece Sfînta Parascheva l-a alungat pe înjurătorul de cristoși în prima etapă, Sala Polivalentă fiind ocupată de un tîrg. Ne vizitează o echipă tare, cu componente ale naționalei: Alexandra Sobo, Roxana Ivanof, Alexandra Trică, Diana Calotă (deși ultimele 3 n-au făcut mulți purici pe acolo).
De asemeni, Eva Chantáva face parte din naționala Greciei, iar Bianka Buša și Suzana Ćebić din cea a Serbiei (calificată la Olimpiadă, dar cele două sînt mai mult rezerve). Buša și Ćebić au fost transferate în pauza de iarnă, dar cel mai tare transfer la CSMT este, de departe, cel al lui Zoran Terzić, nimeni altul decît antrenorul naționalei feminine a Serbiei! (Și care a mai antrenat echipe românești.)

Probabil că aveau nevoie de ceva mai mult pentru a ataca locul 1, cu șanse contra blăjencelor. Terzić încă n-a avut timp să facă minuni la CSMT, dar echipa era deja puternică. Deși româncele din sextetul de bază sînt cam pe la 30 de ani, există o mulțime de energie din partea motoarelor neobosite Chantáva și Milagros Collar.

Se spune că, totuși, CSMT nu e o echipă iubită în orașul ei (deși pe loc fruntaș, foarte puțini spectatori vin la meciurile ei de acasă), că fondurile alocate sînt prea mari (deci e potențial o echipă în pericol de desființare).
Se spune că ar avea o jucătoare cu salariu lunar de 10000 euro, dar nu e credibil. CSMT pare a o avea, într-adevăr pe jucătoarea română cel mai bine plătită din campionat, anume Alexandra Sobo, care cere de obicei pe la 7000 euro. Însă cît cere e una, iar cît primește (poate compensat cu alte avantaje) e alta. Altă jucătoare de la CSMT care să merite mai mult nu văd.
Clujeanca Alexandra este, în același timp, una dintre cele mai frumoase voleibaliste române (dacă-i pasă cuiva de gusturile mele). 😉

klap.ro

Penicilina este din nou în fața unui adversar puternic și, comparînd forțele celor 2 echipe, cîștigarea măcar a unui punct (de clasament) ar fi o frumoasă realizare. Dacă echipei îi mai pasă de obiectivul stabilit, ar trebui să fure măcar 3 puncte din următoarele 3 meciuri de acasă. Asta nu e posibil decît cu multă muncă și cu multă dăruire. Și cu cap limpede. Altfel ne paște iar depresia moleșitoare și iar ne-om bate cu Craiova pentru supraviețuire…

ottobroker.ro

Oricum, orice partidă cu o echipă puternică nu trebuie ratată de noi, spectatorii. Avem și o ocazie bună să ne bulucim la autografe.

Luptați, fetelor!

(Partida va fi arbitrată de Cristian Botezatu (Piatra Neamț) și de Cornel Ionescu (Rîmnicu Sărat))

Comentezi?