PIȚIPOANCA DE LA FEREVIȘ NU ȘTIE VOCATIVUL Cîteodată ne mai vin reproșuri că prea…

PIȚIPOANCA DE LA FEREVIȘ NU ȘTIE VOCATIVUL Cîteodată ne mai vin reproșuri că prea…

PIȚIPOANCA DE LA FEREVIȘ NU ȘTIE VOCATIVUL

Cîteodată ne mai vin reproșuri că prea ne legăm de greșelile de gramatică și de exprimare.
Nu e deloc „prea“. Exprimarea constant sau des greșită în limba maternă este semn de mare prostie. Cum vine asta? să nu-ți poți stăpîni propria limbă maternă într-o epocă în care mai toată lumea face 12 ani de școală??
Iar prostia este unul dintre elementele care au distrus voleiul românesc. Și nu se poate reconstrui nimic pe bază de prostie.

Înainte de intrarea Cocoșelului Horică în găinațul numit Consiliul Slujitor, pagina oficială de Facebook a ferevișului era moartă. Rareori mai apărea cîte o postare și aia neinteresantă. Rareori ferevișul făcea propagandă voleiului, că doar n-avea niciun interes ca manevrele lor să fie publice.
Apoi Cocoșelul cu slujitorii lui de la Cimișoara s-au apucat să scrie pe acolo tot felul de aiureli, dar pagina a prins viață.
După ce Cocoșelul a ieșit trîntind ușile, pagina ferevișului s-a surpat iar. În ultimele 9 săptămîni au apărut doar două postări! Pițipoanca (sau pițiponcul!) de la fereviș și-a reluat postările sporadice și… somnul. Evenimente importante din voleiul românesc sînt total ignorate.

Cum cunoști o pițipoancă de fezbuc? Există numeroase metode, de la pozele de unghii „pictate“ pînă la pozele de glume tembele și deocheate, de la rețetele de prăjituri magice care se fac în 30 de secunde pînă la haștagrezist…
Iar cînd piți se excită, apar comentarii scrise cu litere și cu semne de exclamare multiplicate. Ca în FOTO!

Trecem cu îngăduință peste lipsa virgulei care să despartă vocativul de restul propoziției, dar ăla e vocativ? Din păcate, am auzit des în ultima vreme exprimarea asta handicapată, nu ferevișul a inventat-o.
Vocativul corect este „fetelor“. Corect este: „Noroc, fetelor!“ Adică ne ferim și de țigănescul „baftă/bahto“.

Mai vedem ce creier dezorganizat are piți postăcioasa. După ce scrie postarea, mai adaugă și un comentariu la propria postare, care putea și trebuia, eventual, inclus în postare. Este o imbecilitate să postezi și apoi să-ți comentezi singur fără nicio justificare logică.

Cu ocazia asta, mai observați în FOTO cum au reușit să batjocorească sigla federației, afișînd-o parțial 🙂

Vă întrebați (unii care mai gîndiți) de ce nu preiau grija paginii slugile de la Blaj. Răspunsul e… tainic. Blajul ușor-ușor începe să-i sape groapa lui Ghiulică pentru a prelua frîiele ferevișul. Trebuie să vorbim odată și despre misterul Bacșișului de la Blaj. Oare ce-i coace lui Ghiulică primarele Păhărică Limbosu? 😉

1 thought on “PIȚIPOANCA DE LA FEREVIȘ NU ȘTIE VOCATIVUL Cîteodată ne mai vin reproșuri că prea…

Comentezi?