Programul Pierre de Coubertan are ca obiectiv strategic sprijinirea şi dezvoltarea programelor sportive propuse…

Programul Pierre de Coubertan are ca obiectiv strategic sprijinirea şi dezvoltarea programelor sportive propuse…
aqualine.ro/

Programul Pierre de Coubertan are ca obiectiv strategic sprijinirea şi dezvoltarea programelor sportive propuse de federaţiile sportive naţionale pentru acţiuni de selecţie, pregătire şi realizare de competiţii ale copiilor, juniorilor mici, precum şi ale persoanelor cu dizabilităţi, în vederea obţinerii de performeri. Beneficiarii proiectelor sunt copiii nelegitimaţi, precum şi persoanele cu dizabilităţi, conform regulamentelor stabilite de fiecare federaţie sportivă naţională, în vederea legitimării acestora în sistemul naţional pe ramură de sport.Ghidul methodologic al acestui program a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 409 din 03.06.2014.
Finantarea se face de catre Ministerul Tineretului si Sportului pe baza proiectelor propuse de catre federatii si aprobate pe catre o comisie a ministerului.Sumele primite nu sunt deloc de neglijat daca ne gandim ca in anul 2015 FRVolei a primit pentru programul Kids Volleyball suma de 181465 de lei, respectiv aproximativ 40000 euro.Pe site-ul FRVolei, in cadrul acestui program figureaza un afis si doua tabele care trebuiau completate, un tabel cu numele sportivilor si un altul cu rezultatele la probele sportive.In luna decembrie 2015, presa a prezentat urmatoarea declaratie cu privire la acest proiect:
“Este un proiect foarte bun pentru dezvoltarea sportului de masă. Printr-o selecție mai bine chibzuită și o pregătire a copiilor pe centre zonale și regionale, sperăm să atragem mai mulți copii către voleiul de performanță în anii următori”. a declarat președintele federației, Gheorghe Vișan.
S-a scris atunci in presa ca aproape 100 de copii din regiunile cu tradiție în volei au avut astfel șansa să fie inițiați în volei de către antrenori români cu renume. Cei mici s-au pregătit centralizat în cantonamente, au primit mingi și echipamente sportive pentru a fi motivați să înceapă voleiul în cadru organizat. Acest proiect a fost pus in aplicare la Dej si la Baia Mare, localitatile in care sunt organizate Centre de Excelenta si nu in localitati in care voleiul este o necunoscuta, de genul Oltenita sau Vaslui.Al doilea aspect pe care vreau sa-l semnalez se refera la scopul acestui proiect si anume sportivii nelegitimati.Ce ati spune daca institutiile abilitate ar constata ca o parte dintre participantii la acest proiect au fost sportivi legitimati la centrele de excelenta sau la cluburile din zona? Sunteti de acord cu mine ca daca este asa, banii cheltuiti de la buget pentru acest proiect ar fi incadrati la deturnare de fonduri?Al treilea aspect pe care vreau sa-l semnalez se refera la achizitia de mingi si de echipamente sportive, materiale care au ramas la copiii participanti.Aveti idee ce vreau sa spun despre acest aspect?

Comentezi?