Prostia din volei * Șelărenii bine cuplați. Și perlați * Limboșita

Narcis Șelaru îNȘelaru

 

De-a lungul timpului blogul/grupul Volei România a criticat prostia din volei, începând chiar de la vârfurile mondiale (FIVB). E trist că pe culoarul deschis de noi nu s-a avântat nimeni cu intelect mai răsărit. Vă amintim că noi i-am învățat pe comentatorii caraghioși și fuduli de volei (alde îNȘelaru și Căta-Chițiga) ce înseamnă as în volei, deși aveau, chipurile, ani buni de experiență în domeniu.

Precaritatea intelectului lor se vede și din modul în care nu pot pronunța nume de jucători străini, folosesc termeni de pe vremea lui Gheorghiu Dej, n-au auzit de sideout, de breakpoint, nu știu ce-i ăla serviciu plutitor și se minunează că un voleibalist de nivel internațional a atacat „cu mâna întinsă”.

În acest context se plasează și cuplul comic din volei, îNȘelaru și Șelăreasa, care azi au avut nesimțirea de a comenta împreună, după modelul Cojocărenilor (Adin-Dva-Tri și nevastă-sa), care-și semnează toate lucrările „științifice” cu ambele nume, ca să iasă mai multe la socoteală.

De-a lungul timpului, v-am prezentat tone de perle debitate de Șelăreni, dar fără prea mult succes într-un mediu sub-culturalizat, în care perlele trebuie explicate și nici după aia nu-s înțelese. Iar unii nici nu știu la ce fel de perle ne referim 😉

Deci, la meciul de azi de pe TVR 3 (Serbia – Brazilia 1 – 3), s-au înfățoșat Șelărenii la comentat. Ca să aducă bani în casă dublu. Doar din jumătate din ultimul set am putut culege câteva perle:

[Șelăreasa] Aș remarca această jucătoare în evoluția jocului și scorului. [Ha?]

[Șelăreasa] Privește ce efort, ce respiro pe fața jucătoarelor! [😂 Asta e perlă de calitate excepțională!]

[îNȘelaru] 16 peste tot. [’Ai, ce englezi suntem!]

[Șelăreasa] Bicivoleiu în Brazilia știm ce înseamnă. [Nu bre, nu știm ce înseamnă! Ce înseamnă bicivolei?]

[îNȘelaru] Să ceară o contestare.

[Șelăreasa] Cam asta-i punctul câștigător.

Șelăreasa asta nu se poate abține să zică de mai multe ori despre „moral” la fiecare meci comentat de ea. Pesemne că e o ființă cu un moral foarte scăzut și de aia simte nevoia să tot aducă vorba de „moral”. 😊
„Per ansamblu” (cum zice tot ea), Șelărenii sunt un cuplu foarte foarte potrivit, mai ales la creier. Oameni rătăciți prin volei din greșeală…

Meciul în sine a fost de un nivel așteptat la JO, unde se adună echipe dintre cele mai bune. Înainte de acest meci, Serbia nu avea set pierdut, dar prinsese 3 echipe slabe și și-a asigurat fără emoții calificarea în sferturi. Se pare, însă, că jocul Serbiei a scăzut în calitate și la naționala feminină, dacă se bazează numai pe Bošković ca să facă puncte. Cele 4 jucătoare care au trecut pe la Blabla Blaj (Aleksić, Popović, Milenković și Buša) au jucat foarte slab și au făcut puține puncte. S-au molipsit de Limboșită. 😊 E drept că Mihajlović n-a jucat la Blaj, dar tot catastrofă a fost.

Comentezi?