# PROȘTII LUI **BORIČIĆ **DAU BANI BOGAȚILOR * ROMÂNIA CU 4+5 ECHIPE ÎN CUPELE…

aqualine.ro/

# PROȘTII LUI **BORIČIĆ **DAU BANI BOGAȚILOR * ROMÂNIA CU 4+5 ECHIPE ÎN CUPELE EUROPENE. SAU OARE? * SE VA JUCA LA PIERDERE

Șeful CEV, sârbul **Boričić**, își face campanie electorală șmecherește pe banii CEV. După ce a anunțat un prostesc „Plan Marshall” pentru voleiul european, despre care nimeni nu știe în ce constă exact, ieri (15) CEV a mai anunțat niște suplimentări de fonduri pentru cupele europene. Concret, crește valoarea premiilor în bani pentru cupele europene la frumoasa sumă de 9,6 mil EUR. Numai că de această creștere vor beneficia tot cluburile bogate! Deoarece orice copil știe că vor câștiga cupele chiar cluburile care au destui bani ca să-și facă echipe puternice. 😀 Dincolo de această imbecilitate, CEV vrea să acopere costurile cu transmisiile TV/Internet și să micșoreze taxele pentru transferurile intraeuropene.

Data limită pentru înscrierea în cupele europene este **1 aug**, iar tragerea la sorți va avea loc în a 2a jumătate a lui august. Dacă nu știați, țărilor participante li se repartizează anual între 1–5 locuri, în funcție de performanțele anterioare din cupele europene ale echipelor lor. Maxim 3 locuri în Liga Campionilor, maxim 2 în Cupa CEV și maxim 2 în Cupa Confruntării.

În acest an, în mod excepțional, în Liga Campionilor unele țări vor putea înscrie mai multe echipe, după niște criterii formulate de CEV, dar echipele care îndeplinesc aceste criterii sunt foarte puține, vreo 5.

creditfix.ro

Astfel, lupta pentru ocuparea celor 2 locuri libere din faza grupelor LC, va fi o glumă, aceste locuri fiind ocupate aproape sigur de echipele-excepție. Alde Dinamo (F) sau Arcada (M) nu au nicio șansă în lupta de calificare.

Echipele românești din cupele europene 2021 sunt, doar teoretic:

LIGA CAMPIONILOR
Arcada (M – foarte probabil va ajunge în Cupa CEV)
Blabla Blaj (F – direct în faza grupelor)
Dinamo (F – foarte probabil va ajunge în Cupa CEV)

CUPA CEV
SCM U Craiova (M)
CSM Târgoviște (F)
Știința Bacău (F)

CUPA CONFRUNTĂRII
Dinamo (M)
Unirea Dej (M – VM Zalău nu mai există)
CSM Lugoj (F)

CUPA BALCANICĂ (cu posibilitatea de accedere în Cupa Confruntării)
U Cluj Np (M – Gloria Buzău nu mai există)
CSU Belor Galați (F)

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Ziceam că acestea sunt echipele românești de înscris doar teoretic, pentru că nu se știe cine chiar va avea bani în 2020-2021 pentru așa excursie. Toate echipele românești sunt lovite de criza economică, unele chiar foarte grav. Și în alte țări există echipe cu grave probleme, care nici nu se mai înscriu în campionatele naționale.

Așadar, ne așteptăm ca și cupele euro să fie grav afectate de haos: echipe care nu se pot înscrie, echipe care se înscriu și descoperă mai târziu că nu mai au fonduri și că trebuie **să joace la pierdere** (pentru că abandonul se amendează grav), echipe care nu vor putea juca pentru că vor avea jucători „infectați” sau pentru că vor fi restricții de călătorie sau echipe din țări în care antrenamente și competițiile vor fi interzise… Așa am putea să ne trezim ca alde SCM Zalău sau Medgidia să fie „invitate” în cupele euro! ?

Vă reamintesc și că data limită pentru înscrierea în campionatele românești este **24 iul**, dar în regatul bulibașei **Ghiță Ghiulangiul**, regulile sunt fluide, pentru fraieri, și înscrierile vor fi posibile până în oct!

Comentezi?