RUSIA: CAMPIONAT NAȚIONAL SAU MULTINAȚIONAL? În timp ce moșneagul Ari Graça (cel care s-a…

aqualine.ro/

RUSIA: CAMPIONAT NAȚIONAL SAU MULTINAȚIONAL?

În timp ce moșneagul Ari Graça (cel care s-a ales președinte al FIVB pe 2 mandate! mult mai tare decît al nostru Ghiță Bombiță românesc!) delirează că voleiul explodează în lume, calitatea reală a echipelor scade de la an la an. Chiar campionatele naționale „foarte puternice” se desfășoară cu vreo 4 echipe mai răsărite, iar sub ele e dezastru.

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

De aceea federația rusă (și nu numai ea) a analizat varianta invitării unor echipe străine în campionatul național. Ediția următoare a campionatului lor feminin ar putea fi prima cu așa participare. Federația a aprobat, dar rămîne ca echipele invitate să accepte. Pe lista invitatelor sînt Azerrail Baku și Telecom/Rabita Baku (ambele din Azerbaijan, țară care nu mai are destule echipe cu care să facă un campionat național) și Voléro Zürich (Elveția). Încă nu este clar dacă alde Voléro ar participa în paralel și în campionatul Elveției sau cine va reprezenta Rusia în cupele europene, dacă (presupunem) Voléro ar cîștiga campionatul rusesc. Și nu este clar ce va zice CEV…

Mie mi se pare că ne îndreptăm spre un nou concept: campionate anuale regionale (2–4 țări vecine să-și fuzioneze campionatele).

creditfix.ro

Ce-ar fi ca voi, vișăneii din Consiliul Slujitor, de adunat marți, să discutați nu numai repararea programului turneelor finale la juniori/junioare, ci și ideea ca o echipă din Basarabia să participe în campionatul României?

Comentezi?