Caractere | TV, Crețu, Olteanu și cărămizile

aqualine.ro/

 

S-a creat o iluzie pe Facebook că mulți suporteri ai voleiului au dorit intens ca meciurile naționalei să fie transmise la tv. În realitate, cei 16 ani de conducere Ghiulangească, timp în care Universitalu Cojocaru a fost mâna dreaptă, au distrus popularitatea voleiului printre români. Vedem cu toții cât de puțini spectatori sunt la meciurile de DIVA. Dacă popularitatea e mică, deci numărul de telespectatori potențiali e mic, canalele de sport nu-s interesate să transmită volei. Pe de altă parte, și șefii acestor canale sunt proști ca noaptea. Într-adevăr, ei nu știu decât de fotbal și de tenis. Și ceva automobilism. N-ai să vezi pe canalele românești de sport gimnastică, atletism, tir cu arcul, badminton, canotaj,… volei. Ai să vezi la TV fotbal de divizia a 4a, chiar dacă e la fel de popular ca voleiul.

E greu de spus a cui e vina. Pe de o parte, ar fi natural să vedem sporturi multiple pe canalele de sport. Pe de alta, proprietarul canalului de sport face ce vrea el cu canalul lui ca să-i iasă bani. Pentru că ăsta e scopul lui și nu popularizarea diverselor sporturi.

Există vreo 15 canale de sport românești (Digi Sport, Prima Sport, Orange Sport, Pro Arena, Sport Extra,…) și unele străine (Eurosport). Există, de asemeni, canale care transmit pe Internet și aici e inclus EuroVolleyTV.

Pentru volei au contracte de transmisiuni pe teritoriul RO, doar EuroVolleyTV (prin Internet cu plată) și TVR (pentru DIVA).

creditfix.ro

Așa se face că, pentru a vedea meciurile naționalei RO (M+F) de la Campionatul European, românul a trebuit să plătească abonamentul pe 2 luni de 2×6 euro. Nu-i mult, dar câți sunt cei ce au acces bun la Internet ca să poată vedea relaxați meciurile de volei? Că nu vorbim aici de telefonari.

Și până la urmă nu-i vorba de 12 euro. Dacă vroiai să vezi meciul de la Arena Di Verona, trebuia să plătești de la 30 euro în sus. E vorba că sârbii și polonezii și chiar rușii, care n-au avut voie să participe la CE, au transmis la tv aproape toate meciurile, uneori și în paralel pe canale naționale diferite. Dacă în alte părți e atâta de simplu, la noi de ce nu se poate cu cele 15 canale de sport?

Și așa ne întoarcem la popularitatea voleiului distrusă de gașca Ghiulangiului, cu care ne-am luptat niște ani și încă ne mai luptăm. Federația asta ar fi putut să facă și ea ceva pentru a stimula televizarea Campionatului European, dar ce să ceri de la niște tonți cârpaci? Mai luați niște fier lichid, anemicilor!

ottobroker.ro

Și apoi îi vedem pe alde antrenorul Gheorghe Crețu și pe fostul voleibalist Bogdan Olteanu cum se îngurguțează și se bat cu cărămida-n piept că de ce, domle, canalele românești nu transmit volei? Bă, mai bine v-ați bate cu cărămida-n cap și să vă întrebați pe unde erați voi pitiți când noi luptam contra găștii Ghiulangiului, inclusiv pentru (re)popularizarea voleiului. Că Ghiulangiului și găștii lui (Cotoroanță, Cojocaru, Sârb, slujitorii și arbitrii și observatorii votanți ilegal…) le convenea foarte tare să rămână voleiul ceva ascuns de ochii lumii. Eu am găsit Penicilina cu 100 de spectatori la jocurile de acasă și în scurt timp, prin propagandă pe cont propriu și chiar pe cheltuială proprie, am adus-o pe la 500 de spectatori. Tot e puțin, dar se cheamă că am crescut popularitatea de 5 ori, nu? 😉 Iar strigătorii ăștia noi nu știau cum să se ascundă pe vremea aia. Ce propagandă ați făcut voi voleiului printre români, bre aceștia? Cel puțin Olteanu a fost printre primii care ne-au luat la blocat, deși era și el în contre cu Ghiulangiul, pentru că se fofila de la lotul național cu mare succes, așa cum era moda pe atunci și la masculin și la feminin. Acum scrie agramat că „Ne-ati facut din nou mandrii ca suntem romani”. Bă, mândriule, nu mai bine erau tu mândriu la vremea ta și ridicai RO din noroiul locului 25 în Europa? Și, bă prințesule al voleiului românesc (ca Pîrva), noi suntem români, nu romani.

Și prin ce șanțuri europene s-o fi ascuns Crețulină când noi luptam contra buruienii Ghiță Ghiulangiul care a sufocat voleiul românesc? Zici, Crețule, că citești zeci de bloguri de volei străineze? Dar pe asta românesc, cel mai tare și cel mai popular l-ai dibuit pe undeva de 8-9 ani? Sau tu ești numai cu pupincii agramați ai lui Adin-Dva-Tri?

Când va scăpa voleiul românesc de trepădușii Ghiulangiului, atunci va redeveni popular.

Comentezi?