# **ȘTIRI |** CUM ÎNCEP UNELE CAMPIONATE * **LANG PING **SE RETRAGE * CARE…

aqualine.ro/

# **ȘTIRI |** CUM ÎNCEP UNELE CAMPIONATE * **LANG PING **SE RETRAGE * CARE ROMÂNCE ÎNCEP JOACA MAI REPEDE

Deși reprezentativa Turciei (F) s-a calificat la JO, proștii din federația turcă au decis să facă un campionat de… 16 echipe! Adică au sporit numărul de echipe cu 4. Sunt proști pentru că alte federații cu echipe calificate la JO încearcă să termine campionatele cât mai repede, ca să aibă timp de pregătirea naționalelor, în timp ce turcii s-au gândit că au nevoie de un campionat mai lung! E drept că turcii vor să înceapă campionatul devreme, în septembrie, iar unele cluburi au început deja antrenamentele. Ba chiar pentru august sunt anunțate niște turnee amicale.

Au fost anunțate și echipele turcești care vor juca în cupele europene. **Alexia Căruțașu** va debuta în Cupa Confruntării cu Yeșilyurt.
—–

Stagiunea italiană feminină va începe cu Supercupa a cărei finală va avea loc pe 9-10 sep. Imoco Volley Conegliano (câștigătoarea campionatului 2020, a Cupei Italiei 2020 și a Supercupei 2019) se califică direct între cele 4 finaliste. Alte 12 echipe vor juca pentru celelalte 3 locuri pe 29-30 aug și pe 4-6 sep. Așa se face că prima româncă care va juca un meci oficial după pauza pandemică este **Adelina Budăi Ungureanu** (Cuneo). Asta dacă prinde terenul 😉
—–

roadelepamantului.ro
bijubox.ro

Campionatul Rusiei va avea câte 14 echipe (M+F) și va începe pe 19 sep (F) și 26 sep (M). După tur-retur, primele 6 echipe vor juca jocuri suplimentare (*playoffs*). Cupa Rusiei va fi doar în sistemul cu 4 finaliste și va avea loc la Moscova. Nu s-a hotărât încă dacă și cum se va desfășura Supercupa.
—–

**Lang Ping** (59a) a anunțat că se retrage de la cârma naționalei feminine a Chinei după JO 2021 din motive de vârstă și de sănătate. Ea e prima persoană din volei care a câștigat medalia olimpică de aur ca jucătoare și ca antrenoare.
—–

Naționalele Japoniei (M+F) au început recent câte un cantonament de aproximativ 6 săptămâni, cu respectarea măsurilor anti-covid tipice.
—–
# În RO, **Ghiulică **și gașca lui de slugi dorm și sforăie.

1 thought on “# **ȘTIRI |** CUM ÎNCEP UNELE CAMPIONATE * **LANG PING **SE RETRAGE * CARE…

  1. Nu ai inteles nimic fără jocuri nu faci performanță.Iar la cluburi Turcii lucrează serios.
    Acesta este secretul pregătirii.

Comentezi?