# THAILANDA REZOLVĂ O TÂMPENIE A VOLEIULUI * ȘI CONTINUĂ CAMPIONATUL * JOS FLUIERELE!…

# THAILANDA REZOLVĂ O TÂMPENIE A VOLEIULUI * ȘI CONTINUĂ CAMPIONATUL * JOS FLUIERELE!

Ne place voleiul ca jucători, antrenori, spectatori, jurnaliști… Ne place atât de mult încât nu observăm și lucrurile tâmpite din volei. Le luăm ca pe un dat al sorții, ca pe ceva „firesc”. Dacă v-ar întreba cineva „Care credeți că este cel mai prostesc lucru din volei?”, ce ați răspunde?

Dintre lucrurile urâte din volei, eu aș remarca două (în afară de comentariile lui **îNȘelaru**):

1. Faptul că **după fiecare acțiune vin îmbrățișările**! Joci 5 secunde apoi te îmbrățișezi 10. Și asta de zeci de ori în fiecare meci! DE ZECI DE ORI! De peste o sută de ori în fiecare meci! Te și întrebi: jucătorii de volei sunt chiar așa de handicapați sufletește, atât de sclifosiți, de au nevoie de îmbrățișări la fiecare 20 de secunde?

2. **Fluieratul continuu al arbitrilor**! Nu mai există alt sport în care arbitrii să fluiere mereu și mereu, o oră două. E o treabă de o uluitoare prostie.

Prosteala uriașă cu fluieratul continuu poate fi atenuată prin folosirea **fluierelor electronice**, dar cui să-i treacă prin cap așa ceva? Prostului de **Moș Ary Șontorogu**? Prostului de **Boričić**? Fluierele electronice există de multă vreme, dar abia acum cineva a decis folosirea lor în competiții oficiale: anume federația thailandeză!

Thailanda este a 3a țară din lume care își reia campionatul 2020 (după Vietnam și Grecia) cu faza celor 4 finaliste. Dacă în martie sugeram că se poate relua campionatul diviziei A românești când situația o va permite, proștii chicoteau cum că ce prostie am zis. Iaca este fezabil, dar ferevișul a avut o grabă să le dea medaliile **Limbosului **de la Blaj și șmecherului de la Arcada.

Faza finală a campionatului thailandez are loc zilele astea în sistem turneu, cu toate meciurile desfășurate într-o aceeași sală. Se permit 150 de spectatori, iar în sală vor fi plasate mai multe recipiente cu alcool pentru dezinfectat. Lui **Florin Țurcanu** de la Târgu Mș i-ar plăcea mult să fie acolo să se tot dezinfecteze! 😀

Și ziceam că s-a mai decis ca arbitrii să folosească fluiere electronice, pentru a nu propaga virusul prin stuchit 😀 Că așa zice o vorbă de pe la noi: „ești prost de-ți curge scuipat din gură”… De aia arbitrii de volei trebuie să renunțe la fluierele primitive.

Comentezi?