TIJANA BOŠKOVIĆ, ZHU TING ȘI YUAN XINYUE SÎNT ANDROIZI! Viața sportivă la nivel înalt…

TIJANA BOŠKOVIĆ, ZHU TING ȘI YUAN XINYUE SÎNT ANDROIZI!

Viața sportivă la nivel înalt este scurtă: vreo 10 ani. Evoluția unui sportiv trebuie să fie foarte rapidă. La 19–20 de ani deja știi cine ești și că e greu să mai progresezi din acel punct.

Așa apar mulți jucători foarte tineri în echipele naționale. Ei sînt niște fenomene. Dar există și niște culmi uimitoare ale „fenomenelor“.

În voleiul feminin, una dintre ele este Tijana Bošković ( #18 opus SRB). La 1m93 și la numai 20 de ani a ajuns deja la maturitatea sportivă și pare proiectată de o firmă de androizi de jucat volei! O structură corporală perfectă, o dinamică fluentă a mișcărilor, combinate cu o tehnică impecabilă și cu o naturalețe a jocului o fac să pară că este stăpîna terenului. Cînd joacă Bošković, nu-ți poți lua ochii de la ea. Nu-ți vine să crezi că există așa creatură. 🙂 Pe lîngă ea, Brankica Mihajlović, și ea mare jucătoare, pare că se chinuie…

Un alt android de volei, Zhu Ting ( #2 extremă CHN), are 1m98 și 22 ani. A fost cea mai bună voleibalistă la JO de la Rio și acum căpitanul echipei. Este jucătoarea care îți cîștigă meciul. Ca multe alte echipe, China a experimentat vara asta cu multe jucătoare foarte tinere. Zhu Ting a stat deoparte, dar cînd echipa trebuia să cîștige, intra și nu se mai punea la îndoială cine va lua meciul.

Încă un android din echipa Chinei este Yuan Xinyue ( #1 centru). 2m01 și 20 de ani, cu selecționări ocazionale în națională de pe cînd avea 16 ani (inclusiv în selecționata pentru Rio), a devenit jucătoare de bază și un adevărat zid chinezesc lîngă fileu. Este uimitor cum se poate mișca la înălțimea ei.

Pe acești androizi și pe alții îi mai puteți vedea în direct azi și mîine în runda finală a Marelui Premiu Mondial pe canalul de Youtube al FIVB, de la 10 și de la 15.

Welcome to the FIVB YouTube channel, the official channel of the International Volleyball Federation.

Comentezi?