Tînăra echipă a Elveției (F) a reușit o victorie spectaculoasă împotriva Muntenegrului (ceea ce…

Tînăra echipă a Elveției (F) a reușit o victorie spectaculoasă împotriva Muntenegrului (ceea ce ne și ajută). Vedeta meciului a fost Maja Storck care a făcut nu mai puțin de 27 de puncte! ceea ce a trecut-o (temporar) pe locul 3 între toate marcatoarele acestei faze a competiției.

Căpitanul Elveției, Laura Künzler ( #14 CHE, extremă, 1m89, 19 ani!):
N-am avut deloc un început bun. Muntenegru a servit bine și am avut multă presiune la recepție. Ne-am mișcat prin set din ce în ce mai bine, dar rezultatul era clar. În al 2lea set ne-am concentrat mai bine și am început cu servicii și atacuri și blocaje bune. Am luat Muntenegrul prin surprindere și asta a fost un mare plus.
În al 3lea am funcționat ca în al 2lea. Am pus presiune pe Muntenegru și nu le-am permis să revină în joc. Asta ne-a lipsit în setul 4 cînd echipa Muntenegrului a devenit din ce în ce mai puternică. Atacurile noastre pe extreme au slăbit și ne-am pierdut încrederea.
În setul 5 am început ca în setul 2 și am adunat punct după punct cu recepție stabilă și cu blocaje bune, dar a venit o fază în care am slăbit, iar Muntenegru a revenit [13-13]. Am avut puțin noroc la final, dar am și muncit ca să obținem marea victorie. 🙂

Maja Storck ( #8 CHE, opus, 1m84, 17 ani!)
Nu-mi găsesc cuvintele, a fost uimitor. A fost o muncă de echipă extraordinară. Fiecare a luptat pentru fiecare. Sigur, a fost unul dintre cele mai bune jocuri ale mele din toate timpurile. De aceea nu mi-am putut opri lacrimile după meci.
A fost un joc bun, am făcut multe puncte, dar nu ar fi fost posibil dacă nu aveam echipa în spatele meu, care a făcut treabă bună la recepție și la pase.

Comentezi?