ULUITOAREA PROSTIE – VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII TRECUTE :: Prostie pe 3 etaje! Programul tîmpit al…

ULUITOAREA PROSTIE – VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII TRECUTE :: Prostie pe 3 etaje! Programul tîmpit al…

ULUITOAREA PROSTIE – VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII TRECUTE :: Prostie pe 3 etaje! Programul tîmpit al turneelor semifinale de preseniori

Din discuțiile avute cu unii antrenori sau chiar cu șefi de club am observat că există un prostesc „fatalism“ în ceea ce privește tîmpeniile făcute de conducerea ferevișului. Cum ar fi: „Dacă așa s-a hotărît programul competițional, așa jucăm.“ Pentru ei, aceste tîmpenii nu sînt un motiv de protest bazat pe analiză, ci de-a dreptul un dat de la dumnezeu. De la dumnezeul drăcesc Ghiță Bombiță. Nimeni nu cîrtește de frica pedepsei divine: amenda disciplinară! Cîte mișcă-n front, a be… încurcat-o!

La fel e și cu tîmpenia programului turneeelor semifinale ale preseniorilor (M+F). Uitați-vă cu atenție la această foto care prezintă programul turneului recent de la Iași (Sub-15 F).

PRIMUL NIVEL DE PROSTIE care se observă, e faptul că fiecare echipă are de jucat 2 meciuri pe zi! Pe de o parte, trebuie concentrat programul pentru reducerea timpului consumat și a cheltuielilor. Pe de cealaltă, cum se poate aștepta cineva ca fetițele de 14 ani să ducă 2 meciuri pe zi, cînd nici marile campioane nu pot face asta!? E mai puțin intens la nivelul de presenioare? Da, dar și pregătirea fizică e mai firavă.

AL 2LEA NIVEL DE PROSTIE: Nu numai că fetițele trebuie să joace 2 meciuri într-o zi, ci și încă 2 ziua următoare! Apoi încă unul în ziua a 3a! Se gîndește cineva ce consum fizic e acolo? (nemaivorbind de consumul psihic)

Dar există și AL 3LEA NIVEL DE PROSTIE! Uitați-vă la programul LPS Piatra Nț din ziua de vineri. A avut un meci programat la ora 12 și apoi încă unul la ora 15!! Adică, în cel mai fericit caz, termină primul meci la ora 13:30, iar la 14:00 trebuie să fie iar la echipat! Nici nu au au timp de masă! Similar a fost și cu Bravol în ziua a 2a.
Dar există și cazul cel mai nefericit! în care echipa defavorizată are primul meci de 5 seturi! Exact așa s-a întîmplat vineri. LPS Piatra Nț a jucat 5 seturi, presupunem că pînă pe la ora 14:15, iar la ora 14:30 trebuia să fie la încălzire pentru un alt meci care putea fi tot de 5 seturi!
La încălzire? sau la… răcire? 😀

Asemenea aberații se petrec pentru că vișăneii nu gîndesc, ci aplică structura tabelei Berger la modul habotnic.

Soluția era foarte simplă: meciul al 4lea al zilei să nu fie unul în care să joace vreuna dintre echipele meciului 3, adică o mică modificare rezonabilă și necesară a tabelei Berger, a ordinii partidelor.

Iar cei de la LPS PN ce-or fi zis? „Asta e. Dacă așa ne-a fost scris… Ghinionul sorții.“

Eii, și voi vreți ca ferevișul să facă analize! 😀
Poate doar ale bidoanelor cu zaibăr.

1 thought on “ULUITOAREA PROSTIE – VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII TRECUTE :: Prostie pe 3 etaje! Programul tîmpit al…

  1. Am spus-o si eu acum 8ani, tabela Berger este ptr un meci pe zi.
    Ei nu se gandesc la copii si la un turneu de sperante in sala M. Eliade am fost obligat sa joc primul meci din etapa a ll la ora 15, cand eu am terminat ultimul meci din etapa l la ora 14:30 si uite asa dupa setul 1 am ajuns cu o fetita la spitalul municipal.

Comentezi?