Va prezint varianta finala a adeverintei medicale pentru sportivii care vor juca in campionatele…

Va prezint varianta finala a adeverintei medicale pentru sportivii care vor juca in campionatele…

Va prezint varianta finala a adeverintei medicale pentru sportivii care vor juca in campionatele nationale de volei. Dupa eliminarea greselilor gramaticale s-a modificat si o parte din continut si s-a optat pentru varianta pe care o puteti vedea acum.Nu mai este nevoie ca medicul sportiv sa jure ca sportivul este sanatos, in schimb a ramas valabila prevederea legata de deplasarea cu mijloacele de transport.
Pe aceasta adeverinta a aparut si o rubrica cu talia sportivului si din propozitia “confirm ca in prezenta adeverinta medicala , toate datele mentionate mai sus sunt corecte” rezulta ca raspunderea pentru masurarea taliei ii revine medicului .Nu se precizeaza daca este necesar ca adeverinta respectiva sa fie semnata de catre un medic de familie sau de catre un medic sportiv.
Desi federatia a postat pe site-ul propriu cum anume trebuie facuta vizita medicala a sportivilor, prin acest model de adeverinta nu se respecta Ordinului 1058/404 publicat în Monitorul Oficial din 14.05.2003:
„Controlul medical al sportivilor legitimaţi se efectuează semestrial , în conformitate cu baremul examinărilor medicale, în cabinetele de medicină sportivă din cadrul ambulatoriilor de specialitate judeţene, din Policlinica pentru sportivi a municipiului Bucureşti şi din ambulatoriile de specialitate pentru sportivi , singurele unităţi sanitare abilitate să acorde avizul medico-sportiv necesar pentru participarea la antrenamente şi la competiţiile sportive oficiale.(art.1.1)
Nerespectarea de către personalul medico-sanitar, antrenori şi sportivi a normelor tehnice prevăzute la art.1 atrage, după caz, răspunderea civilă sau penală, conform legii.
Viza medicală este obligatorie pentru participarea la antrenamente şi competiţii şi va cuprinde următoarele: data efectuării controlului, semnătura şi parafa medicului examinator şi ştampila unităţii sanitare în care s-a efectuat controlul medical, precum şi data expirării vizei medicale (art.5.2).”
Dupa cum puteti sa constatati pe formularul de adeverinta al federatiei nu apare rubrica pentru stampila unitatii sanitare in care s-a efectuat controlul medical iar cele 6 luni de valabilitate vor fi calculate de catre fiecare sportiv in parte. Nu am inteles de ce sportivul trebuie sa semneze aceasta adeverinta medicala si nici cine este de acord ca aceasta adeverinta medicala sa fie transmisa la ANAD.

1 thought on “Va prezint varianta finala a adeverintei medicale pentru sportivii care vor juca in campionatele…

  1. Și, cum am mai scris și eu, „avizul medico-sportiv” (nu „adeverință medicală”) are deja un format specific. Hai cu varianta a 3a! 🙂

Comentezi?