Valerijan Luka (antrenorul CSM Tîrgoviște), despre victoria Serbiei la CM, exclusiv pentru Volei România:…

aqualine.ro/

Valerijan Luka (antrenorul CSM Tîrgoviște), despre victoria Serbiei la CM, exclusiv pentru Volei România:

Cred că meciurile Serbiei din primele runde au fost mai bine făcute. În finală a fost miză și au fost nervi. Sîrboaicele n-au servit bine așa cum trebuia. Au fost multă dăruire și mult efort. Miza era prea mare. Au pierdut finala la JO și cred că-și doreau enorm să cîștige acuma. S-a văzut la fetele din Italia că au avut aceeași dărurire și dorință de a cîștiga.

ottobroker.ro

Experiența noastră din finala de la JO și-a spus cuvîntul la finalurile de seturi. Echipa a fost aceeași. A crescut Bošković, dar am avut o problemă mare cu Milenković, care a fost cea mai bună recepție a noastră și cu care am am defilat în grupe. S-a accidentat și n-am mai avut atîta primire de bună cum am avut cu ea. A fost ca un handicap.

Diferența între Egonu [ITA] și Bošković [SRB] este că Bošković are mai multă experiență și greșește mai puțin la finalurile de seturi. Egonu are cel puțin 2–3 greșeli la fiecare final de set. Bošković joacă mai tare și mai precis.
Nu cred că o jucătoare poate cîștiga un campionat, dar, ca în toate meciurile importante, [ITA] a dus mingea doar pe ea. La noi [SRB] și centrii puneau mingea jos și Mihajlović a făcut 19 pct.
A fost o diferență și la ridicătoare, care are mai mult tupeu și mai multă experiență.
S-a dus jocul la un nivel la care se știe clar cine face recepția, cine atacă și cine dă pasa. Am avut noroc și că avem cele mai bune centrale din lume.

klap.ro

Sînt mîndru că vin dintr-o țară așa de mică, care-i campioană mondială la cel mai popular sport feminin din lume.

Comentezi?