LC 2017 (F) Runda 4 | Valică Primărică, ai trîntit meciul?

Liga Campionilor (F) R4 GrB E4/6
Voléro Zürich – Alba Blaj 3 – 0 (25-17, 25-18, 25-17)
Durată: 1h09
Spectatori: 1270

Cea mai bună jucătoare: Ekaterina Orlova (#15 centrală, Voléro)
De la Alba: Adina Salaoru (#2 opusă)

Cea mai bună marcatoare: Olesia Rîhliuk (#7 opus, Voléro), 15 pct
De la Alba: Adina Salaoru, 13 pct

Cel mai eficient atac: Dobriana Rabadžieva (#5 extremă, Voléro)
De la Alba: Adina Salaoru

Cea mai bună recepție: Dobriana Rabadžieva
De la Alba: Marina Vujović (#16 libero)

Cele mai multe puncte din blocaj: Foluke Akinradewo (#16 centrală, Voléro), 6

Primul set a fost echilibrat pînă pe la punctul 16. De acolo Alba Blaj a mai făcut 1 punct, iar Voléro 9! Voléro a cîștigat primul set, dar și tot meciul, în principal prin blocajele cu punct.
În setul 2, Voléro a avut aceeași armă a blocajului.
Setul 3 a fost cel mai slab pentru ambele echipe. Voléro a greșit foarte mult, dar Alba Blaj nu a mai atacat deloc.
Scorul la puncte din blocaj: 16-1!!

Ați auzit cum au trîntit băieții meciurile din cupele europene, știți care, fudulii ăia care se dau mari doar intern, alde Arcada și Zalău, ăia cu gripa porcină… Ei, acum ați văzut un meci trîntit de fete. Am făcut aseară consiliu cu mai mulți și părerea generală a fost celebrul refren românesc „Asta e valoarea”.

Oare? Atunci cum de a reușit Alba Blaj cîte un set cu Dinamourile rusești, iar în alea cîte 3 seturi pierdute au făcut mai multe puncte decît contra Voléro? Nu s-a văzut cu ochiul liber că Voléro a jucat cu 7 jucătoare tot meciul, coordonatoarea Ana Antonijević încurcînd din zăpăceală echipa pentru care trebuia să joace? 😉 Sîrboaica Antonijević a primit pe fișa statistică cel mai prost „vot”, mult sub oricare jucătoare din teren: 4. Dacă intra Mihaela Stîngă de la Penicilina și tot juca mai bine. Care e probabilitatea să ai o zi „proastă” exact cînd echipa de la care ești împrumutată (Voléro) are cea mai mare nevoie nu numai de victorii, ci și de toate seturile? Ha?

Numărul uriaș de puncte din blocaj făcute de Voléro se explică prin această extraordinar de proastă coordonare, care a fost, în consecință, și foarte ușor de ghicit. Iar dacă a avut o zi atît de proastă, oare de ce n-a schimbat-o Darko Arena? Că Grbac nu e chiar de ici de colo și sigur avea o zi mai bună.

Numai că putem presupune că Darko a plecat la Zürich cu planul de a cîștiga zero seturi. Asta după ce a fost lingușit de Zoran Terzić după meciul anterior de la Blaj, cum că echipa lui e tare și a jucat bine. Cum să joace bine, bre Terzice, cînd mănîncă bătaie acasă și face doar 52 de pct, cam cît ar fi făcut și SCMU Craiova (F)?

Dar tu, nea Valică Primărică, ai fost parte la așa tărășenie?
Ori ai fost și trebuie să dai socoteală pentru risipirea banului public. Că ai pompat anul ăsta mai mulți bani în echipă taman pentru Liga Campionilor, nu așa ziceai? Campionatul intern putea fi cîștigat și cu bani mai puțini, cu echipă mai slabă…
…Ori nu ai fost parte și te-a cam țepuit Darko Arena, făcîndu-te și de rîs în Europa, că uite ieșiți din Liga Campionilor cu zero victorii. Cînd o echipă cu jucătoare bunicele joacă așa de haotic, a cui e vina? Oare nu a antrenorului? Nu te pregătești să-i zici pa?

Sigur că nu ne așteptam ca Alba Blaj să cîștige la Zürich! Dar nici să vedem un joc așa de bleg, cînd era ULTIMA ȘANSĂ de a se mai agăța de ceva. 52 puncte??

Oricum, iată că dorința aprinsă a lui Valică Primărică s-a îndeplinit: cu 2 etape înainte de termen, Alba Blaj „IESE” încă din faza grupelor. 🙁 După această etapă, 3 echipe (din 16) și-au epuizat orice șansă aritmetică de a avansa în faza următoare. Una dintre ele este Alba Blaj, care astfel pecetluiește o comportare mai proastă decît anul trecut.

(Și încă o sîrboaică de la Alba Blaj a cam păcălit meciul: Nađa Ninković, și ea cu vreo 4 ani de Voléro.)
—–

Colțul lui îNȘelaru (pseudojurnalist tevere)

Ca un ceas elvețian trebuie să tuflească regulat asta cîte o dudă. Se dădea modern ieri și căuta pe net prin statistica setului1. Și a început să recite cîte puncte făcuseră în parte jucătoarele de la Voléro. S-a întîmplat ca exact atunci să fiu și eu pe pagina aia cu aceeași curiozitate… Numai că nu se pupau deloc cifrele lui cu ce vedeam eu. Și mi-a picat fisa: micuțul citea drept puncte, de fapt, cifrele care arătau pozițiile în teren ale jucătoarelor, configurația de start pe zone de joc! 🙂 🙂 Citea de pe altă coloană…

Perle:
– „… singurele 2 titluri”. „Singur” înseamnă „unu”. Dacă erau două, nu erau singure, erau unul cu celălalt împreună.
– „… bugetul Bucureștiului”. Corect: bugetul Bucureștilor. Dar aici e mai greu, cînd atîta amar de lume nu vede că „București” e substantiv la plural.

1 thought on “LC 2017 (F) Runda 4 | Valică Primărică, ai trîntit meciul?

Comentezi?