Vișăneala săptămînii Divizia A2 tocmai și-a încheiat returul. Cine vrea să deslușească în ce…

Vișăneala săptămînii Divizia A2 tocmai și-a încheiat returul. Cine vrea să deslușească în ce…
aqualine.ro/

Vișăneala săptămînii

Divizia A2 tocmai și-a încheiat returul. Cine vrea să deslușească în ce fel continuă campionatul lor va avea mari dificultăți în a se informa. Regulamentul e bine ascuns în harababura sitului FRViș și doar inițiații îl pot descoperi.
http://www.frvolei.ro/pagini/4_documente/BI.html

Odată descoperit regulamentul, îți pui mîinile-n cap! Să vedem hal de concepere cu 2 citate:

„Faza a II a
Play off de 6/8 echipe”

bijubox.ro

„Play off” este un agramatism. În engleză se scrie într-un cuvînt și implică folosirea pluralului: playoffs. Termenul corect românesc și comod este „jocuri suplimentare”.
6 echipe? 8 echipe? Păi ce te faci, bre Vișane, că în seriile Vest (m+f) sînt cîte 7 echipe! Regulamentul tău pocit e nul, neacoperind această situație.

„Echipele vor juca după sistemul cel mai bun din 3 jocuri. […] În grupele feminine și masculine de 6 echipe locurile 1 si 2 nu vor juca în prima etapă, iar în play off vor juca 3 – 6 si 4 – 5.”

Altă prosteală: despre grupele de 7-8 echipe nu se precizează nimic! Un om cu intelect nu poate pricepe cum funcționează treaba, dacă nu știe cum a fost în anii trecuți. Asta pentru că tractoriștii lui Vișan dau impresia aici că există un singur sistem de jocuri suplimentare! (Și nici pe acela nu se obosesc să-l detalieze!) Ei (halal oameni de volei!) nu au auzit că jocurile suplimentare mai pot fi sub formă de turneu sau chiar prin tragere la sorți (ex: faza actuală a Ligii Campionilor „playoffs 12”).

În afară de conținutul prostesc produs de niște minți încîlcite și încleiate, avem și o tehnoredactare de cea mai oribilă speță. Informația e în paragrafe prost organizate, se folosesc HAOTIC titlurile, tabulatoarele, aldinele („bold”), punctuația și diacriticele. Zici că a scris un referent-3 de la primăria Berchișeștii din Vale.

Acest hal de document emis de o instituție a statului român (cam așa ceva e FRViș) vădește o clară prostie a celor care l-au editat. Șerloc Hăumz ne zice că sînt acolo mai multe moduri de a greși, deci documentul e făcut harcea-parcea de mai multe persoane, deși la Proprietățile documentului e indicat ca autor un oarecare „Toto”. Poate e Tonto! (E Țoțo Cotoroanță.)

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Dar problema merge mai sus. Hai că au editat niște proști acest document, dar alți proști l-au citit și l-au aprobat ca document de lucru oficial!

Comparați mîzgălitura asta jenantă cu un document redactat de CEV, aici:
http://ebook.cev.lu/competitions/cups/regulations/

Ei, acum ziceți și voi: cum poate să renască voleiul românesc, cînd el e sufocat de niște creaturi cu așa inteligență redusă? FRViș e ca o cocioabă dărăpănată. Va putea vreodată o adunătură de maimuțe cîrpace să caute și să genereze soluții? să creeze un mediu luminos și aerisit pentru voleiul românesc? să aibă viziune pe termen lung?
Dacă ei nu știu să bocănească 2 taste….
Comentezi?