VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII: Iuzărnemtudom!!!! (2) Continuăm analiza distractivă de vacanță a documentelor ouate de Agroland…

VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII: Iuzărnemtudom!!!! (2) Continuăm analiza distractivă de vacanță a documentelor ouate de Agroland…
aqualine.ro/

VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII: Iuzărnemtudom!!!! (2)

Continuăm analiza distractivă de vacanță a documentelor ouate de Agroland FRViș. Tot pe prima pagină, tot la acel pițiponcesc „IMPORTANT!!!” din 21 iun avem o „Declaratie” de descărcat.

De data asta, pe document apar diacriticele, dar iar vedem un număr de greșeli venit din precaritate intelectuală. Evident că nimeni din CD nu pare să fi fost deranjat de halul în care a fost redactat documentul.

Ia să numărăm greșelile din nou uitîndu-ne la marcările de pe foto:

klap.ro

1. „Către” cu virgulă. Se poate evidenția acest „Către” pe o scrisoare lăsîndu-l pe rînd separat, dar nu cu virgulă. Eventual cu două-puncte.

2. „Subsemnatul” fără virgule? Asta am învățat la clasa a 5a la „cum să scriem o cerere”, Cocoșele Cardoș de la Agroland. După „Subsemnatul” se inserează numele persoanei, care astfel trebuie pus între virgule.
Exemplu: Subsemnatul, Ghiță Bombiță, vă rog să aprobați să fac la oliță.
Mai era și discuția aia cu „Subsemnata” (fem), dar o amînăm ca să nu vă stresați prea mult.

3. „președinte al ,”… Virgulele astea-s coșmarul lui Florin Vasile! Acu, drepți să fim, la număr ies! Nu a furat nici una. Numai că le-a tuflit unde nu trebuie.
Și o greșeală banală de editare: nu se lasă spațiu înainte de virgulă, chiar dacă virgula ar fi pusă corect.

4. Editare prostească. De ce s-a oprit cu linioarele la un sfert de rînd?? Pune-le, frate, pînă la capăt. Dar ai grijă să lași și loc pentru încă o….. virgulă!

5. Articolele nu sînt din „noul” Cod Penal, ci doar din Codul Penal. Dacă ne referim la el cu „vechi” sau „nou”, o facem doar în dezbateri comparative. Un așa document nu poate și nu trebuie să facă referire la Codul Penal ca fiind „nou”. E implicit.

6. „noul codul penal”… Cum ați putut combina așa aiuristic cuvintele astea? 🙂 Știm că „noul Cod Penal” are multe articole, dar în combinația voastră ajungea unul singur! 😉
Mai mult, se scrie cu inițiale majuscule, fiind un nume de act normativ. Așa-i, domnu’ Sergiulache(u), secretar de primărie? Cică ai făcut Dreptu’, dreptu-i?

7. Actele sînt „conforme”. E greu cu acordul? Totuși e o formulare destul de simplă.

8. Actele sînt „conforme cu originalele”. Iar probleme de acord. Poate vă pune și pe voi cineva la jucători liberi de orice acord.

8′. Măi vișăneilor, trebuie să pricepeți și voi limba română. Dacă actul e scanat, fotocopiat etc, nu se încarcă pe net ACTUL, ci o COPIE! Nu actul trebuie să fie conform cu sine însuși, ci copia conformă cu actul original. Sergiulache(u), ai făcut facultatea la seral? La FF?

În afară de astea și de „propria [mea] răspundere” mai sînt 2 greșeli ascunse, pe care numai specialiștii în tehnoredactare le pot descoperi:

9. (nemarcată pe foto) Formatul paginii este „Scrisoare americană” (Letter) și nu A4, așa cum ar trebui să fie la noi. Asta n-ar deranja la așa puțin text și la așa mică suprafață de pagină acoperită, dar cînd s-or apuca să ouă alte documente mai complexe, au încurcat-o la printare! Și nu vor ști de ce!

ottobroker.ro

10. (nemarcată pe foto) Cine clicăie în Word pe „Show/Hide ¶”, va observa că după „Subsemnatul” sînt un spațiu și 4 caractere ascunse: ¬¬¬¬.
Cine ne explică în 24 ore cum au apărut alea acolo (orice Șerloc Hăumz, membru al acestui grup) are un premiu de 50 lei de la mine. Mai precis, primul care explică.

Din nou vă întreb, stimați lachei:
Nu vă, e rușine, obrazului să, publicați așa, o mizerie?

(Dacă v-ați apucat să corectați comunicatul, de ce n-ați corectat TOATE greșelile?)

Comentezi?