VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII: Semnele haosului 2018 au apărut deja Ai fi zis că, la Adunătura…

VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII: Semnele haosului 2018 au apărut deja Ai fi zis că, la Adunătura…

VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII: Semnele haosului 2018 au apărut deja

Ai fi zis că, la Adunătura Generală din martie, or fi analizat ciumegii catastrofa de sistem competițional din 2016–2017 și or fi vrut să repare. Au fost vreo 2 propoziții vagi cum că vor mai ajusta cîte ceva. Totuși, pe lîngă imbecilitatea aritmetică a Fazei a 2a, vișăneii tractoriști au păstrat același cadru calendaristic, care s-a dovedit clar dezastruos și care a dus, între altele, la abandonarea prematură planificată a cupelor europene. Măcar puteau prostănacii să înceapă stagiunea pe la 10 septembrie, dacă tot ne-am eliminat din competițiile inter-țări. Se respira altfel. Nu, frate, ei tot la jumătatea lui octombrie au fixat startul.

Asta-mi amintește cu drag de prietenul nostru cel mai bun, îNȘelaru (pseudojurnalist tevere), care zicea cu înțelepciune: „Da’ de ce să pronunț corect numele străinelor? Că așa vrei tu?“ Adică, tipul ăla de oameni (?), care persistă energic („con brio“) în greșeală numai ca să arate cît de îndrăciți sînt și că nimeni nu le comandă lor ce să facă.

Tot ferevișu a publicat zilele astea un „comunicat“ (?) prin care ne informează că se schimbă criteriile clasamentului. Practic, numărul de victorii devine criteriul primordial. Nu au făcut decît să se alinieze la ceea ce se practică în competițiile europene și mondiale.
Frecție la un picior de lemn. Am arătat cîndva că, la un număr mai mare de etape, oricare dintre criterii (fie numărul de victorii, fie punctele de clasament) produce același clasament. Cele 2 criterii în combinație cu raportul seturilor sînt redundante, deci o prosteală din punct de vedere aritmetic. Diferențe care contează ceva mai mult apar doar la competiții cu număr mic de etape (ex: grupe de calificare de 4 echipe).

Dar oare chiar se schimbă criteriile? Nu știm. Comunicatul Consiliului Slujitor zice că doar s-a „propus“! Om vedea dacă se și aprobă.

Mai merită să mai socotim cîte greșeli de scriere pot tufli handicapații ăștia în 5 rînduri??

Hai doar cîteva:

„Ratia intre“?? Iar se vede că au fost chiulangii la școală. „Rația“ matematică este „un număr constant care se adaugă la un termen al unei progresii aritmetice sau cu care se înmulțește un termen al unei progresii geometrice pentru a obține termenul următor.“
Și cum adică „rația ÎNTRE“?
Și o dată scriu „seturile cistigate CU cele pierdute“, iar a 2a oară scriu „punctele cistigate SI cele pierdute“.
Corect: „Raportul dintre seturile pierdute și cele cîștigate“.
Da’ măcar bine că nu au scris „SETAVERAJ, PUNCTAVERAJ“, ca handicapatul ăla de la voleiromania.ro.

Să remarcăm și cum au putut ei să pună 2 criterii pe același rînd tipografic! 🙂
Hal de minte dezorganizată…
Și mai vrem reînvierea voleiului românesc, cînd ei nici nu pot să rezolve o propoziție…

Comentezi?