Vișăneala săptămînii : Voleiul feminin o ia la vale spre un viitor sumbru În…

Vișăneala săptămînii : Voleiul feminin o ia la vale spre un viitor sumbru

În prezent echipele naționale românești de seniori/senioare sînt clasate în Europa pe locul 13 (F) și, respectiv, pe locul 26 (M). După Campionatele Europene pentru juniori din acest an (adică Sub-20/ Sub-19) un clasament virtual pune naționalele noastre de juniori pe locul 22 (F) și, respectiv, pe locul 14 (M). Aproape că balanța e inversată. În timp ce ne putem bucura de progresul băieților, dacă se menține aceeași calitate slabă la echipa de junioare, putem prevedea că peste vreo 5 ani clasarea naționalei de senioare va cădea în aceeași măsură.

În așa context amenințător, FRViș a găsit de cuviință să-l pună responsabil cu naționala de junioare pe… Dan Jitaru! Mai mult l-a pus stăpînu-su, Cocoșelul Horică. Ca orice om cu gologani mulți, Cocoșelul impresionează puternic masa maneloșilor (inclusiv în FRViș) și așa capătă influență disproporționată. Cu ce jucătoare a fost cadorisit Jitaru în ultimii 2 ani, trebuia să dea vreo 2 la naționala de senioare, un fel de Egonu românești.

Căderea naționalei feminine de senioare s-a văzut și în iunie la Liga Europeană. Așteptăm cu emoție să vedem ce vor face fetele noastre în septembrie. Deocamdată în federație se doarme puternic, că de! cine naiba mai muncește în vacanță? Cine știe pe unde-și rumenește burduhanul Ghiță Bombiță… Cică la Liga Europeană nu au avut timp destul să se pregătească. S-a convocat lotul cu vreo 2-3 săptămîni înainte de competiție. Dar acum ce faceți, adormiților? Nu vă apucați să faceți echipa, convocarea? Să începeți antrenamentele? Vă prinde iar Campionatul European nepregătiți? Iar o să veniți cu coordonatoare de divizia a 2a?

Valabil și pentru seniori, că tot la jumătatea lui septembrie începe competiția similară masculină.

Comentezi?