Adunarea Generală a indolenților și a proștilor 2023 (ep 2) * Sistemul competițional prostesc * Atenție la fufi Nicolonțea

aqualine.ro/

 

(continuă de aici)

Dacă Florin Grapă se plângea că nu mai există pasiune în voleiul românesc (există, dar în cantitate insignifiantă), putem să ne plângem că nici oameni de caracter nu mai există. Ghiulangiul a populat voleiul cu tot felul de cutre. Ca-n postările alea de fezbuc pentru gloată, ți se arată ca prieteni pe față și pe din dos sunt puși să-ți facă rău sau măcar să fie fățarnici și instabili.

Pe constănțeanca Nicolonțea (Nicoleta Gonțea) am sprijinit-o oarecum să ajungă în Consiliul Director. Relația a început bine și era deschisă la critici și la nou. În interviul de după ce-a fost aleasă arăta că vrea cu adevărat să corecteze câte ceva în volei. Vezi AICI.  Numai că, slabă de înger fiind și probabil cu dorința de a se pune bine cu stăpânirea, odată ajunsă în CD, s-a sucit și a început să accepte cu dragă inimă toate flegmele emanate de restul găștii. Imediat s-a integrat în cloacă și a fost de acord cu toate prostiile întâmplate în volei după istorica zi de 30 dec 2020 (Căderea Ghiulangiului). Când se chiuiau ca proștii să genereze un sistem competițional adaptat la condițiile de plandemie (acele serii de turnee), le-am oferit pe loc o variantă de analist cu experiență. Doar Grapă s-a obosit s-o analizeze și chiar a propus-o consiliului și cluburilor de divizia A adunate. Absolut nimeni nu l-a sprijinit. Nici măcar Nicolonțea. Nicolonțea era deja infectată și a mers instantaneu cu gașca. Nicio clipă nu s-a gândit să analizeze și să sprijine o soluție logică și simplă.

Recent, întrebată ce-a fost în capul ei de a acceptat actualul și viitorul sistem competițional tâmpit, fufi a uitat de orice prietenie, de orice bun simț și a blocat nesimțita ca o veritabilă piți de fezbuc. Că doar ea se simte incomod în compania oamenilor cu intelect. Mult mai bine s-a simțit la Pitești, la Cupa RO, făcând ture umflată-n pene în jurul prostiei lui Cojocaru și a lui Boričić. Fiți cu băgare de seamă în preajma ei. Acu e toată numai o miere, dar mai târziu își arată adevărata față de om fără caracter.

klap.ro

Sistemul competițional propus de Proștii lui Cojocaru a fost supus Adunării Generale într-o formă de toată jena, parcă scris de un președinte bețiv de CAP. O aiureală vagă, fără o reală analiză și detaliere. Iar gloata de membri adunați general a votat ca la comuniști, fără dezbatere, fără proteste, doar cu gândul de a ajunge cât mai repede acasă.

Există multe variante de sisteme competiționale, pe care le-am prezentat acum niște ani (Vezi AICI). Dar cine din voleiul românesc le poate înțelege? Păi dacă cel mai deștept din partea de sus a federației e Lucică Mondialu, și el om de mare caracter…

Un sistem competițional se alege după cântărirea unor criterii:

Care e scopul competiției?
Cum se optimizează cheltuielile echipelor cu deplasările?
Câte meciuri să avem? Pe ce durată?
Câte echipe își permit cheltuielile necesare într-un sistem oarecare? Etc.

La noi nu s-a analizat nimic. Pur și simplu s-a copiat ce se practică în mai multe țări din Europa după ce a pornit de la italieni.

Dar se compară banii noștri cu banii italienilor?

Nu se știe că stăm foarte prost cu fondurile și că deja unele echipe se plâng că nu au bani pentru pretențiile jucătorilor/jucătoarelor? (Pretenții care sunt justificate după o perioadă de inflație.)

Nu se știe de câțiva ani cât de greu e să aduni 12 echipe în divizia idioțește numită „A1” (tot de la italieni)?

Nu se știe ce nenorocire vine din urmă că nu mai apar jucători tineri de valoare? Iar dacă vin, sunt ținuți ca rezerve, ca slugi ale străinilor?

N-au văzut prostălăii care au votat că, la calitatea voleiului românesc, 12 echipe sunt prea multe? Adică există o mare diferență de putere între echipele din partea de sus a clasamentului și cele de jos. Câte meciuri s-au jucat fără nicio miză și cu mare plictiseală? Cui îi folosesc meciuri ca (F) Blabla Blaj – U NTT Data Cluj Np sau (M) Steaua – CSM Suceava? Chiar în faza 2, cum să joace locul 1 cu locul 8?? Ca să piardă timp cu un caraghioslâc?

ottobroker.ro

În plus, scuipatul ăsta venit de la italieni și pupat de alde Nicolonțea, este de o incredibilă imbecilitate. Joci 22 (?) de etape pentru ce? Pentru a șterge cu buretele tot efortul de niște luni și a juca apoi ceva care e ca o nouă competiție în stil eliminatoriu?? În campionatul feminin, pentru ce s-a strofocat Blabla Blaj niște luni să se mențină pe primul loc? Nu putea foarte bine să-și înțeleagă forța de joc și să stea odihnită multe etape chiar cu prețul terminării fazei 1 pe locul 6, ca apoi, odihnită fiind echipa, să-și elimine toate adversarele obosite prostește și să ia locul 1 cu efort minim? Așa ar gândi un antrenor cu intelect. Pentru ce să te strofoci niște luni, când poți pândi la colț când vine faza 2, cea numită de proști playoff, și acționa atunci nimicitor? Cum a făcut involuntar Stancu jr de la Arcada Galați.

Da, proștilor! Ați votat pentru un „campionat” alcătuit din 2 competiții!

Să vedeți curând câte echipe nu se vor putea înscrie și câte vor abandona până la începerea campionatului.

Comentezi?