VIȘĂNEALA UNEI ALTE SĂPTĂMÎNI : Jucătorul de sub 23 ani Printre pilonii care îl…

aqualine.ro/

VIȘĂNEALA UNEI ALTE SĂPTĂMÎNI : Jucătorul de sub 23 ani

Printre pilonii care îl țin pe Ghiță Bombiță sus și care își au rădăcinile în mediul voleibalistic românesc, sînt prostia, incompetența, lipsa de pasiune, lipsa de coeziune și lipsa de caracter. Treaba cu jucătorul de sub 23 ani se încadrează la prostie.

Cineva din Consiliul Slujitor (nu știu cine) a avut la un moment dat o sclipire și a sugerat că echipele de Div A1 ar trebui să facă loc și jucătorilor tineri. Așa cum au fost alcătuite echipele în ultimii ani, jucătorii tineri nu au unde juca și asta distruge motivația lor de a continua.

Nu e ceva nemaivăzut, așa ceva se practică deja la alte sporturi. La suprafață ideea pare bună și necesară. Dar nu e gîndită chiar bine. În primul rînd, această limită este prostească. Jucător „tînăr“ ar fi cel de sub 20 de ani. Dacă vreo slugă de-a lui Ghiță ar avea vreun interes pentru voleiul internațional, ar vedea că la 19-20 ani deja se testează jucătorii pentru echipa națională. La 23 de ani, jucătorul este „consacrat“. La 23 de ani nu mai este tînăr, ci deja maturizat. Acel moment al carierei arată cît de tare este. De acolo nu se mai poate progresa mult.

bijubox.ro

Alt neajuns al ideii ar fi că, impunînd existența unui jucător de sub 23 ani, ai nevoie de cel puțin doi (accidentări, schimbări, întreruperea contractului).

Apoi ar fi dezinteresul care ar apărea la un jucător care știe că are loc asigurat pe teren.

Iar prețul jucătorilor de sub 23 ani ar crește.

Și încă ceva: oare există destui jucători de sub 23 ani, care să poată fi recrutați??

Toate aceste probleme ar fi trebuit cîntărite și găsite soluții.
Cum ar fi o regulă ca acel jucător tînăr să fie obligatoriu în teren doar în primul set sau doar în primele două. Dacă se dovedește bun, sigur că antrenorul îl va păstra în teren.

Profitînd de aceste probleme reale, dar nedorind deloc să ofere șanse jucătorilor tineri, unii bandiți dintre șefii de cluburi au sufocat această idee cu ciorapii lor împuțiți. Cum să cîștige Alba Jacta Blaj campionatul, dacă ar avea o jucătoare crudă în echipă? (Chiar! Nu sîntem curioși care va fi acea fraieră de sub 23 de ani care va veni la Blaj? Că doar lotul e aproape plin. Doar ea mai lipsește!)

Așa se face că ideea cu jucătorul tînăr a fost sucită și aprobată de slugi într-o formă care nu înseamnă absolut nimic:

„S-a aprobat ca pentru anul competițional 2017-2018 în componența loturilor echipelor Campionatului National Divizia A1 să fie înregistrat pe foaia de arbitraj un jucător român sub 23 ani“

ottobroker.ro

Apă de ploaie! La ce folosește că e jucătorul tînăr doar pe foaie?? Ca să fie cineva care să împingă apa dintr-un parte într-alta?

Mai mult, această formă fără sens este și prostesc de neclară.
Să aibă sub 23 de ani cînd? La începutul campionatului? La sfîrșit?
Și ce sancțiune primește echipa care nu are acel jucător? Eliminare din campionat? Pierderea meciului cu 3–0? Penalizare la punctaj în clasament? Amendă? Ceartă la TV?

Ca supliment legat de prostia lui Ghiță și a Consiliului Slujitor: vă dați seama că s-au înscris echipele în campionat fără să existe încă un document oficial care să descrie condițiile viitoarei stagiuni? Adică întîi vă înscrieți și aflați mai tîrziu în ce v-ați băgat…

19 thoughts on “VIȘĂNEALA UNEI ALTE SĂPTĂMÎNI : Jucătorul de sub 23 ani Printre pilonii care îl…

 1. Foarte bine ați punctat toate aspectele. Mai exista o forma de regulament care ar putea veni în sprijinul jucătorilor tineri sub 23 sau 20 ani sa poată fi schimbați ca și libero (se practica acest sistem)

 2. În cupele europene pot juca fără acel jucător tânăr. Atunci vedem dacă este vreo diferența. Ne batem gura degeaba nu se va face nimic.Toti “contestatarii au fost reduși la tăcere.

 3. Sa muncească și antrenori de Div.A cu jucători tineri și așa fac economie la bani și numai dau vina pe antr. De la copiii și juniori. FRV sa premieze echipele care promovează juc. din ograda lor.

 4. Da, în cupele europene se poate da libertate totală antrenorului… Doar sînt vreo 2 meciuri maxim 😉

 5. intr-o lume normal visan nu at avea ce sa caute in aceasta functie!oameni noi si tineri,entuziasm si pasiune,corectitudine si fair-play….de asta are nevoie voleiul romanesc….daca nu?asta e mai alegeti-l o data si inca o data si inca o data pe hotul de visan!

 6. Listele de lingăi se văd la postările de pe pagina de fezbuc a FRViș: sutele de liche liche…. Le place mult de fereviș. Revoluționarii sînt pe acilea, 2–3 liche 😉 Ghiță mai are asigurate 4–5 mandate.

 7. Înțeleg ca în comentariul de la meciul cu Turcia ați cam dat cu bata în lac.Adica Turcia a început mai slab, normal ptr ca l-am spart capul. Nu au câștigat primul set ele ca siau revenit, noi am greșit la recepție.

 8. Măi, nea acesta! N-ar strica o citire atentă și exprimare mai coerentă. Ce bîte visezi? Uită-te la structura scorului. Dacă nu era uriașul număr de greșeli neforțate ale turcoaicelor, ne băteau de ne zvîntau. Au pierdut meciul pe mîna lor.

 9. Nenea asta a invatat si el cu un cuvant nou ” filologie” pe care il si scrie corect culmea ! Ca urmare printre aberatiile gramaticale si lingvistice in care se balaceste, il repeta obsesiv …cui gaseste..Dar de Pedagogie , Psiho-pedagogie, Stiintele Educatiei, Psihologie , Limba Romana , scrisa si vorbita, de ortografie nu a auzit bietul de el ! Asa ca informatie..un antrenor preia un pui de om( mai mic sau mai mare ) si il modeleaza din toate punctele de vedere..nu doar pe latura sportiva….educatia intra tot in sarcina acestuia ..care in fapt se substituie parintelui sportivului, pe durata activitatii sportive.

 10. Dacă vrei sa scrii Pedagogie sau altele pe care le stăpânești Bine după Cum spui scrie la Cancan .Despre volei lasa-ne, Ca tine am văzut vi.Vin-o la sala și dumirestene.

 11. Bietul om nici cand e revoltat si vrea sa-si spuna pasul nu nimereste cuvintele si scrierea corecta in limba romana ..De exprimare..gandire logica..nu se mai pune problema…intelege fiecare ce poate !Din pacate de astfel de oameni e plina Romania…si ei, tocmai ei se erijeaza in formatori..de opinie, formatori si modelatori de talente..dau din gura si se iau la harta cu oricine nu le impartaseste opiniile agramate si dezlanate..Pacat mare pacat ca toti ceilalti aleg sa taca ..si sa stea cu capul plecat in fata unor astfel de calamitati !

Comentezi?