ZAKOĆALA CAMPIONATULUI MONDIAL. Sistem de competiție tembel * RUS și FRA ca și eliminate…

aqualine.ro/

ZAKOĆALA CAMPIONATULUI MONDIAL. Sistem de competiție tembel * RUS și FRA ca și eliminate * Iar corupție * Constănțeni, mergeți la Ngapeth?

Știți prea bine că sistemul campionatului intern, ouat la Blaj de Zakoć, menține în faza a 2a punctele din prima fază. Ăsta e un exemplu de sistem tuflit de oameni care nu pricep matematica, logica și strategiile de organizare. La fel de proști sînt oamenii lui Moș Ary, șeful FIVB, cel ales pe 2 mandate la rînd, prin ovații.

În prima fază a CM au fost cîte 6 echipe în fiecare dintre cele 4 grupe. Chiar de aici s-a pornit prost, cu grupe dezechilibrate. Nu se poate compara grupa Italiei cu grupa Rusia-Serbia-SUA!

După 2 zile de pauză, începe faza 2. Dar cum? Cu punctele cîștigate în prima fază! Da, stil Darko Arena! Cu punctele, dar, mai ales, cu numărul de victorii, care este, de fapt, primul criteriu al clasamentului.

bijubox.ro

Acum hai să cujetăm: În faza a 2a cerni numai echipe tari și le împarți în 4 grupe a cîte 4 (egal 16 echipe, pentru Profesorii Universitari care stau mai prost cu aritmetica…). Dintre astea se califică prima echipă din grupă plus 2 cele mai bune de pe locurile 2. Dacă s-ar porni de la ZERO, jucînd între ele, echipa care pierde un meci din cele 3, practic și-a cam atras eliminarea! Corect?

Dar dacă ele pornesc în faza a 2a, ca Rusia și ca Franța, deja cu 2 victorii în minus, cum e, prostănacii lui Moș Ary??

Cu toată lupta aprigă care s-a dorit, teoria probabilităților spune simplu că echipele care încep de pe locul 1 au șanse enorme de calificare, iar echipe precum Rusia (marea favorită!), Franța, Canada, Slovenia, Bulgaria cam joacă degeaba! Această faza a 2a este, practic, așa cum a fost concepută, o pierdere de vreme. Cărțile s-au făcut în prima fază.

Și să vezi acuma, corupție și meciuri vîndute! 😀

Asta e cu matematica oamenilor de volei… Dar de ce să ne mirăm? Unii nu știu nici să socotească Sub-23!
—–

Constănțenii îl pot vedea zilele astea pe Ngapeth, deoarece grupa Franței se joacă la Varna. Mai joacă Polonia, Serbia și Argentina. V-ați luat bilete? 😉
—–

Grupele fazei 2 a CM 2018:

grupa E
Italia 5 victorii 15 pct
Olanda 4v 11p
Rusia 3v 10p
Finlanda 2v 6p

grupa F
Brazilia 4v 11p
Belgia 3v 10p
Slovenia 3v 9p
Australia 2v 7p

ottobroker.ro

grupa G
SUA 5v 13p
Iran 4v 11p
Bulgaria 3v 9p
Canada 3v 9p

grupa H
Polonia 5v 15p
Serbia 4v 12p
Franța 3v 11p
Argentina 2v 6p

Cel mai probabil, în faza următoare se califică echipele care au deja 4 și 5 victorii, cam așa: Italia, Olanda, Brazilia, SUA, Polonia, Serbia. Cu vreo surpriză.

3 thoughts on “ZAKOĆALA CAMPIONATULUI MONDIAL. Sistem de competiție tembel * RUS și FRA ca și eliminate…

Comentezi?