Zilele trecute mi-au fost semnalate pe mail cateva “anomalii” din Statutul cate am inteles…

Zilele trecute mi-au fost semnalate pe mail cateva “anomalii” din Statutul FRVolei.Din cate am inteles acest statut a fost “pregatit” pentru modificare de catre distinsul domn avocat, presedinte al Comisiei de Disciplina.Imi pun intrebarea daca aceste “anomalii” din statut sunt facute cu buna stiinta sau este vorba pur si simplu de “neglijenta in serviciu”.Atrag insa atentia asupra faptului ca una dintre conditiile de eligibilitate pentru ca Ministerul Tineretului si Sportului sa aprobe bugetul FRVolei este cea de la punctul c) unde se prevede ca federatia respectiva sa nu se afle in situatia in care nu isi respecta propriul statut.Am analizat toate aceste criterii in postarea de acum trei zile si am vazut ca MTS-ul a considerat ca FRVolei a respectat in trecut aceste conditii.Asadar, daca o federatie nu isi respecta propriul statut, actul constitutiv, propriile regulamente sau legislatia in vigoare, federatia respectiva nu mai poate sa primeasca bani de la stat, prin intermediul Ministerului Tineretului si Sportului.
Astazi vreau sa va prezint cateva articole din statutul FRVolei care, dupa parerea mea, “se bat cap in cap”.
“CAPITOLUL 3.6. ALEGERILE
Art. 79 – Generalităţi
79.1. Alegerile pentru funcţiile de conducere alese ale FRV se desfăşoară o dată la 4 ani.
79.2. Alegerile se desfăşoară pentru 11*** posturi de conducere, şi anume:
– Preşedintele FRV (1 post); – Vicepreşedinţii FRV (2 posturi); – Membrii (8*** posturi).
79.3. Funcţiile de conducere pentru care nu se desfăşoară alegeri sunt Vicepreședintele*** si Secretarul General al FRV
Art. 84 – Desfăşurarea alegerilor
84.1.Toate alegerile se fac prin vot secret cu 3 tipuri de buletine de vot, respectiv:
– un tip de buletin de vot pentru funcţia de Preşedinte;
– un tip de buletin de vot pentru funcţia de Vicepreşedinte;
– un tip de buletin de vot pentru funcţia de membru al Consiliului Director din care se bifează 7 membrii.**
84.8.Pentru alegerea membrilor Consiliului Director se vor organiza unul sau mai multe tururi de scrutin (în cazul egalităţii de voturi) şi vor fi declaraţi membrii ai Consiliului Director primii 7 candidaţi clasaţi în urma turului (tururilor) de scrutin.”
Ceea ce vedeti marcat cu *** reprezinta modificarile din cadrul Adunarii Generale din anul 2015, iar ce este marcat cu ** reprezinta modificarile Adunarii Generale din anul 2005.
Asadar, la art.79.2 sunt 8 membri in Consiliul Director dar conform art.84.1 se bifeaza doar 7 membri pe buletinul de vot.Din cate am inteles, la recenta Adunare Generala, distinsul domn avocat a “prelucrat” sa se bifeze 8 membri pentru Consiliul Director.In concluzie, doresc sa va intreb daca la alegerile pentru Consiliul Director s-a procedat legal atunci cand s-au bifat pe lista 8 membri, desi art.84.1 prevede sa se bifeze 7 membri iar art.84.8 prevede ca primii 7 candidati clasati sunt declarati membri in Consiliul Director.
Ca o parere personala, in acest caz este vorba de “neglijenta in serviciu”, doar ca nu imi dau seama cum a putut fi validat al 8-lea membru in Consilul Director, atata timp cat art. 84.1 prevede cat se poate de clar ca doar primii 7 clasati sunt membri in Consiliul Director.Mai mult decat atat, eu cred ca oricine contesta in justitie o hotarare a Consiliului Director al FRVolei va avea castig de cauza datorita faptului ca acest consiliu nu a fost votat conform art.84.8 din Statutul FRVolei.Dar despre legalitatea Consiliului Director cat si despre multe alte “anomalii” din Statutul FRVolei si din regulamentele acestei federatii vom mai discuta cu siguranta si in zilele urmatoare.

4 thoughts on “Zilele trecute mi-au fost semnalate pe mail cateva “anomalii” din Statutul cate am inteles…

 1. Uneori aceste dezvăluiri sînt atît de uluitoare încît mă întreb dacă Pro Volei nu cumva le fabrică… 🙂 În acest caz concret oricine poate verifica Statului FRViș aici: http://www.frvolei.ro/pagini/4_documente/StatutFRV.html
  Asta nu e „neglijență în serviciu”, ci PURĂ IMBECILITATE. Ne arată iară și iară ce idioți s-au cocoțat în fruntea voleiului românesc. Faptul că se aleg 8 MEMBRI, dar se bifează 7 nu este, în sine, ilogic. Se poate bifa și numai un candidat și la urmă se aleg primii 8 rezultați din clasament. Dar să zici într-un loc că se fac alegeri pentru 8 MEMBRI,dar că se validează 7, asta e prostie cruntă.
  Tot prostie cruntă e să scrii la distanță de 1 rînd că pentru 2 vicepreședinți se fac alegeri, iar apoi că pentru vicepreședinte (acum s-a făcut unul singur, Ghiță Bombiță??????????) nu se fac alegeri! Noaptea minții!
  Și uitați-vă cum inculții habar n-au cînd se scrie MEMBRI și cînd MEMBRII !!!
  Măi oameni buni (din volei), cum au ajuns idioții ăștia deasupra voastră??

 2. Parerea mea este ca rezultatul alegerilor nu respecta statutul.Atata timp cat fiecare delegat a votat 8 membri si trebuiau votati doar 7.Cred ca rezultatul este “alterat”.

 3. Este chiar ÎMPOTRIVA REGULAMENTULUI, deci NUL! Trebuie corectat Statutul și trebuie refăcute alegerile.

Comentezi?