A1F ETAPA , Rezultate * SENZAȚIONAL! ALIDA A REVENIT ÎN VOLEI! * BLABLA BLAJ…

A1F ETAPA 2.10, Rezultate * SENZAȚIONAL! ALIDA A REVENIT ÎN VOLEI! * BLABLA BLAJ CAMPIOANĂ * CLASAMENTUL FINAL

Dinamo – CSM Tîrgoviște (NEREGULAMENTAR) 2 – 3 (12-25, 25-19, 25-20, 22-25, 13-15)

Primul set părea să confirme că meciul va fi o formalitate pentru CSMT, centrala Iancu, susținută în setul 3 și de centrala Cioroianu și de opusa Artin, a dus scorul la 2–1. După un alt set echilibrat, dar cîștigat de CSMT, în setul 5, Dinamo a atacat mai mult, dar a și avut greșeli neforțate mai multe. CSMT a cîștigat la limită.
Cea mai bună jucătoare, cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac: Sara Klisura ( #1 extremă CSMT), 29 pct, 48%.
Cele mai multe blocaje punctate: Tanja Sredić ( #11 centrală CSMT), 7.
Marcatoarele lui Dinamo au acționat ca o echipă, fiecare făcînd cel puțin 10 pct.
Prețiosul Ghiul al voleiului românesc, Pîrv-Doi, a adus pagubă echipei, pierzînd mai multe puncte decît a cîștigat (W-P = -4), încasînd 5 ași și 7 blocaje punctate, recordurile partidei.
Partida trebuie anulată pentru că a fost neregulamentară, fiind programată de la ora 14, în timp ce regulamentul zice ora 16 cel puțin. Dar hopservator a fost însuși Cotoroanță…
Oare Alida s-a retras după acest ultim meci din campionat al echipei sale?

CSM București – Știința Bacău 3 – 0 (25-21, 25-13, 25-17)

După victoria, chiar așteptată, a CSMT, pentru Știința meciul acesta nu mai avea miză. Am văzut la tv un meci de vacanță, relaxat, dar cu multe faze agreabile. CSMB a dominat o echipă care abia se mai ținea în balamale.
Cea mai bună jucătoare și cea mai bună marcatoare: Adelina Budăi Ungureanu ( #11 extremă CSMB), 16 pct, 55%.
De la Știința Bacău îl remarcăm pe antrenorul Florin Grapă, care, în condiții vitrege, a ținut echipa aproape de podium și a făcut și anul acesta cinste voleiului românesc în Europa (Cupa CEV). (Pînă ce a fost necinstit de Blabla Blaj.)

Blabla Blaj – CSM Lugoj 3 – 1 (25-20, 25-16, 22-25, 25-15)

Seara sărbătorească a Blajului a fost umbrită nu numai de prezența Ghiulangiului ca hopservator nesimțit, ci și de pierderea unui set în fața unei echipe firave. E al 2lea set pierdut de Blabla în fața Lugojului, iar unii răutăcioși se întreabă dacă lugojencele chiar au luptat cu ardoare sau o fi vreo șmenozeală cu pariurile…
Cea mai bună jucătoare, cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac: Katerina Jidkova (opusă Blabla), 19 pct, eficiența atacului 58 %.
Înainte de meci s-a anunțat că primii 300 de suporteri ajunși la sală vor primi tricouri cadou. Cei trei bostani care conduc voleiul blăjean, Păhărică Limbosu, Sergiulache(u) și generalul Bacșiș (și director), nu s-au chitit că mai bine le-ar da tricourile celor cu abonamente! Așa, or fi existat și unii abonați care n-au primit tricou. Bostani seci. 🙂

CLASAMENTUL DIVIZIEI A1F 2019 (25 meciuri)

1. BLABLA BLAJ 69 pct 23 victorii (CAMPIOANĂ, va juca în Liga Campionilor)
2. CSM București 63p 21v (va juca în Cupa CEV)
3. CSM Tîrgoviște 47p 16v (va juca în Cupa CEV)

4. Știința Bacău 43p 15v (va juca în Cupa Confruntării)
5. CSM Lugoj 18p 6v (va juca în Cupa Confruntării)
6. Dinamo București 17p 5v (va juca în Cupa Balcanică)

7. U NTT Data Cluj Np 14p 5v (din 17 meciuri)
8. CSU Belor Galați 7p 2v (din 17 meciuri)

*9. Agroland Timișoara 10p 3v (din 8 meciuri) – ABANDON după primul tur
*10 Penicilina Iași 0p 0v – ABANDON înainte de primul meci

Blabla Blaj atîrnă a 4 talangă de campioană la grumazul primarelui Limbosu, acest titlu cîștigat de o localitate neînsemnată făcînd un deserviciu voleiului românesc prin îndepărtarea spectatorului sportiv indecis. Cînd aude el/ea că voleiul are multiplă campioană de la… Blaj, se întreabă: Cum „Blaj“? Ce fel de sport o fi ăsta, frate? Un fel de oină cu campionat sătesc??

Nu se știe dacă echipa blăjeană va mai există la toamnă, deoarece Limbosu tocmai a cerșit un meleon de ieuroi de la Veorica să-i asfalteze străzile, că vine acușa papa să admire cum dă Gușterul din limbă. Poate nu-i dă și atunci trebuie să se ia meleonu de la capitolul din bugetul local „Distracțiile primarelui pe banii cetățenilor“.

Să remarcăm din nou prostia ferevișului, care nu s-a gîndit că ar trebui să programeze la ore egale meciurile etapelor penultimele și ultimele, și de la masculin și de la feminin, ca să prevină aranjamentele. Voleiul românesc e condus de niște ageamii, care nu cunosc nici ideile de bază care țin de competițiile sportive.

(Auzim că primarul Galaților n-a primit medalie!)

Comentezi?